8 от най-красивите тунели от дървета в света - Spring Lady

Spring Lady

8 от най-красивите тунели от дървета в света

1. Тунелът Wisteria в Kawachi Fuji Gardens в Китакюшу, Япония/ Тунелът на глицинията в Япония

He caмo тexнoлoгичният нaпpeдъĸ и пepфeĸтнo фyнĸциoниpaщoтo oбщecтвo нa Cтpaнaтa нa изгpявaщoтo cлънцe ca зaбeлeжитeлни. Bпeчaтлявaщa e и нeйнaтa пpиpoдa. Cлeд ĸaтo вceизвecтнитe япoнcĸи вишни paзцъфтяxa и нaĸapaxa cвeтa дa axнe зa пopeдeн път пpeд ĸpacoтaтa им, ceгa дpyгa цвeтнa зaбeлeжитeлнocт цъфти и пpeлъcтявa пoглeдa – мaгичecĸият цвeтeн тyнeл нa Япoния. Цвeтният тyнeл ce нaмиpa в гpaдинитe Kaвaчи Фyджи в Kитaĸиyшy, Япoния. Te пpeдcтaвлявaт нeвepoятнa cмecицa oт пpиpoдa и чoвeшĸa apxитeĸтypнa миcъл. B гpaдинитe мoгaт дa ce видят пoвeчe oт 150 видa пълзящи pacтeния, a в caмия тyнeл мoжeтe дa ce нacлaдитe нa 20 видa нeвepoятнo цъфтящи pacтeния, нo нaй-вeчe изyмитeлнo ĸpacивaтa и нeжнa виcтepия, цъфтящa в лилaвo.

2. Тунелът на любовта в Украйна

Намира се в Украйна, близо до град Клеван и е известно по цял свят като „Тунела на любовта“. Всъщност той си има и практично предназначение – под естествената арка от листа се движи частен влак, който пренася дърва към местна фабрика. Близо 3-километровият тунел обаче е много по-популярен с романтичната си функция. Влюбени от различни места пътуват до него специално, за да се целунат под зеленината и да си пожелаят желания.
Поверието гласи, че ако обичта им е искрена, всичко поискано ще се сбъдне. И нека виждаме ярката светлина в края, дори когато любовта изглежда тясна и тъмна като тунел!

3. The Yew Tunnel, UK

Намира се в градината Абъргласни, която е разположена в долината Тиви, Кармартеншир, Западен Уелс. Тунелът е една от най-известните туристически атракции на Уелс. Има дълга история и е засаден през осемнадесети век от семейство Дайър. Когато тисовите дървета стават високи, започват да се навеждат и образуват тази арка, която се превръща в жив тунел. Стволовете на тиса се разпространяват, а клоните им се сливат, така че днес е трудно да се преброи колко отделни тисови дървета са в тунела.

4. Autumn Tree Tunnel, USA

Една невероятна природна красота, която се намира във Вермонт, САЩ.

5. Ginkgo Tree Tunnel/Тунел от гинко билоба в Япония

Когато времето стане по-студено, зелените листа на гинко се превръщат в красиви ярки златни тунели като фина живопис. В Токио има много места, където растат такива дървета от двете страни на улицата. Но ето 3 от най-популярните – Meiji Jingu Gaien, Showa Kinen Park и Ginkgo Avenue в Koshu Kaido,

Извън Токио също има доста места, на които може да бъде видяна тази красота. Това са: Atago kamisugi dori Avenue (Sendai city, префектура Miyagi), Yamagata Prefectural General Sports Park (Tendo city, префектура Yamagata), Azuma Sports Park във Фокушима.

6. Arashiyama Bamboo Forest, Kyoto, Japan/Бамбуковата гора в Япония

Това място непременно трябва да се види, ако сте любители на природните красоти. Бамбуковата гора Сагано се намира само на 30 минути път с влак от Киото и една от най-големите в света – цели 16 кв.км.

7. Тунелът с черешови цветове в Бон, Германия

Всяка пролет улиците в германския град се превръщат в приказен тунел от цъфнали дръвчета.

8. Тунелът от Сакура в Япония

Намира се в област Иваки западно от град Хиросаки в префектура Аомори. Това е„Най-дългият път, облицован с черешови цветове“. 6500 черешови дървета се нареждат на 20-километров участък от пътя и са в пълен разцвет от края на април до началото на май. В допълнение към този превъзходен тунел с черешов цвят в Япония, има дори някои чудесни забележителности като светилища и горещи извори наблизо, които ще допълнят пътуването ви.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА СПАГЕТИ С МИДИ ВОНГОЛЕ

ПРИКАЗНОТО АЛБЕРОБЕЛО

МАТЕРА – АНТИЧНА И АВТЕНТИЧНА

ТОП 8 НА НАЙ-ЧАРОВНИТЕ МАЛКИ ГРАДЧЕТА В ИТАЛИЯ

ХУРГАДА И ЧЕРВЕНО МОРЕ, НАЙ-КРАСИВОТО В СВЕТА!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]