ЗА ЧУДЕСАТА НА МОЛЕКУЛЯРНИЯ ВОДОРОД И КАК ДА СИ ГО НАБАВЯМЕ - Spring Lady

Spring Lady

ЗА ЧУДЕСАТА НА МОЛЕКУЛЯРНИЯ ВОДОРОД И КАК ДА СИ ГО НАБАВЯМЕ

Всичката тази нездравословна храна и химически продукти, които консумираме, наред с изпълнения със смог въздух, който дишаме, хроничното възпаление и оксидативният стрес измъчват нашето население. Истината е, че причините за почти всички заболявания са именно оксидативния стрес и възпаленията. Всички знаем и че антиоксидантите са чудесни за нас. Помагат ни в борбата със свободните радикали, защото без тях, свободните радикали могат да се разпространят из цялото тяло, причинявайки на организма ни големи щети.

НО КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВАТ СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ И АНТИОКСИДАНТИТЕ?

Свободните радикали са незаредени или нестабилни молекули, което ги прави силно реактивни и е изключително вероятно те да разкъсат части от други молекули, за да придобият стабилност. В търсене на стабилност те могат да навредят на тялото ни. Понякога това може да доведе до верижни реакции. А антиоксидантите са молекули, които безопасно стабилизират свободните радикали и намаляват количеството щети, които могат да бъдат нанесени.

И точно тук идва моментът да намеся МОЛЕКУЛЯРНИЯ ВОДОРОД, който е един от най-мощните познати антиоксиданти, дори някои учени го характеризират като най-мощния от всички.

Молекулярният водород или H2 газ е много малка неутрално заредена молекула, която има способността да преминава през клетъчните мембрани и кръвно-мозъчната бариера. Това му дава уникалната способност за достъп до ДНК и митохондриите в клетката, където проявява своето защитно действие. Повече от 50 години молекулярният водород е изследван за неговите потенциални ползи за здравето. Някои изследователи го наричат „главен регулатор“ поради способността му да хармонизира различни процеси в човешкото тяло. За разлика от традиционните антиоксиданти, неговата малка молекулярна структура му позволява лесно да преминава през клетъчните мембрани и кръвно-мозъчната бариера. Така ефективно прониква през биомембраните, в митохондриите и ядрото на клетката и достига части от нея, до които други, по-големи антиоксиданти нямат достъп. Изследванията показват, че молекулярният водород може да намали оксидативния стрес с до 45%.

И тук идва въпросът КАК ДА НАБАВИМ МОЛЕКУЛЯРЕН ВОДОРОД НА ОРГАНИЗМА СИ?

Два са най-популярните и общо достъпни метода за прием на молекулярен водород – пиене на водородна вода и дишане на водород.

ПИЕНЕ НА ВОДОРОДНА ВОДА

Водородният газ е много трудно разтворим във вода. В добрия случай е възможно да се разтвори не повече от 1,6 милиграма водород в 1 литър вода – това е 0,0016 гр. в литър вода. След разтварянето му обаче, той се стреми да я напусне – както CO2 се мъчи да напусне газираната вода. Така че водородната вода не се характеризира с голяма дълготрайност. След като се приеме, тя попада в стомаха, а след това в червата и чак там разтвореният в нея водород се усвоява от организма. Хидратира организма 6 пъти по-бързо от обикновената. Има доказано терапевтично действие и се препоръчва като превенция за хора без особени здравословни проблеми, но водещи активен начин на живот.

ОБДИШВАНЕ С ВОДОРОД – най-ефективен метод за водородна терапия

Дишането на водород е методът, който осигурява най-добрата водородна терапия. Извършва се чрез назална канюла или маска. При вдишването газът попада в белия дроб, а от там директно в кръвта, като достига много бързо до всяка клетка. При вдишване се приема около 100 пъти повече водород, отколкото с водородна вода. При осигуряване на достатъчно водород чрез вдишване, той се задържа максимално дълго в кръвта и по-този начин успява да елиминира максимално много вредни свободни радикали. Медицински изследвания са доказали, че при приемане на водородна вода във венозната кръв не се открива водород, а при дишане на водород – той остава в кръвта до 2 часа.

Хубавата новина е, че в София може „да се диша“ молекулярен водород на 2 места и това са центовете ХИПЕРБАРИКА в Националната футболна база и на ул. Веслец 71. В края на статията ще оставя и всички необходими контакти за заинтересованите, а тук оставям линк към сайта им: https://barokamera-bg.com/

Газът, който използват в Хипербарика е чист водород, генериран от най-съвременно устройство, а терапията трае 30 минути и е доста приятна.

В предишна статия ви разказах и за ДИШАНЕТО НА КИСЛОРОД В БАРОКАМЕРА И КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ. Ако сте пропуснали статията, погледнете я. Ето и линк към нея: https://www.blagomiravasileva.com/2024/03/09/barokamera/

Молекулярният водород се очертава като една от най-големите тенденции за здраве и уелнес през следващите години. Ето и някои от полезните му свойства за нашия организъм, на които си заслужава да обърнете внимание:

ВОДОРОДЪТ ДЕЙСТВА КАТО АНТИОКСИДАНТ

Водородният газ действа като мощен антиоксидант и е доказано, че защитава клетките дори от най-цитотоксичните реактивни кислородни видове. По-конкретно, доказано е, че вдишването на H2 газ потиска мозъчните наранявания чрез тези ефекти.

ПОДДЪРЖА АНТИОКСИДАНТНАТА СИСТЕМА НА НАШЕТО ТЯЛО

H2 поддържа естествената антиоксидантна система на тялото ни като така помага за предотвратяване на редица заболявания.

ВОДОРОДЪТ ДЕЙСТВА ПРОТИВОВИРУСНО

Водородният газ е изключително противовъзпалителен.

НАМАЛЯВА БОЛКАТА

Това облекчаване на болката се дължи на намаляването на оксидативния стрес, причинен от противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на водородния газ.

ВОДОРОДЪТ МОЖЕ ДА УСКОРИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ПРИ СПОРТИСТИ

Доказано е, че водородния газ намалява мускулната умора при елитни спортисти след интензивни упражнения. Това е така, защото намалява натрупването на млечна киселина, което подобрява мускулната функция.

ПОМАГА ЗА БАЛАНСИРАНЕТО НА PH В КРЪВТА

Доказано е също, че водородната вода има алкализиращ ефект в кръвта..

ВОДОРОДЪТ ВЛИЯЕ ВЪРХУ КЛЕТЪЧНАТА МОДУЛАЦИЯ

Изглежда, че водородът има ефекти върху клетките, които им помагат да поддържат хомеостаза и здравословна модулация. Чрез здравословна генна експресия и клетъчен метаболизъм, водородът влияе положително на клетъчните процеси на много различни нива.

ВОДОРОДЪТ Е НЕРВОПРОТЕКТИВЕН

Доказано е, че водородът намалява увреждането на мозъка при пациенти с болест на Паркинсон. Доказано е също, че като цяло има невропротективни свойства поради способността си да се бори с оксидативния стрес.

ПРЕДПАЗВА ОТ МЕТАБОЛИТНИ СЪСЪТОЯНИЯ

Проучванията са установили, че водородът повишава инсулиновата чувствителност, намалява кръвната захар и нивата на холестерола в кръвта. Тези ефекти правят водорода потенциална терапия за борба със затлъстяването, диабета и метаболитния синдром.

ЗАСИЛВА НАШИТЕ МИТОХОНДРИИ

Нашите митохондрии са електростанцията на клетките ни, което ги прави пряко отговорни за  енергийни ни нива всеки ден. Установено е, че водородът подобрява митохондриалната функция.

ВОДОРОДЪТ ПРЕДПАЗВА ОТ УВРЕЖДАНЕ НА ДНК

Доказано е, че водородният газ значително предпазва ДНК от радиационно увреждане. Това става чрез изчистване на образуването на хидроксилни радикали.

МОЖЕ ДА УСПОКОИ АЛЕРГИЧНИТЕ РЕАКЦИИ

С нарастването на алергиите по света това е интересно наблюдение. Проучванията са установили, че при животни водородът понякога може да успокои алергичните реакции. Начинът, по който изглежда, че водородът успокоява алергичните реакции е чрез модулиране на клетъчните процеси и възстановяване на хомеостазата. Водородът възстановява здравословните процеси в тялото, което го прави подходящ за прием от всеки човек.

ВОДОРОДЪТ ПРЕДПАЗВА ОТ РАК

Водородът предпазва и от развитиети на рак, тъй като предпазва от оксидативния стрес и увреждането на ДНК. Помага и за намаляване на страничните ефекти от химиотерапията при някои пациенти.

ПРЕДПАЗВА ОРГАНИТЕ НИ

Наблюдавано е, че водородът предпазва от увреждане много органи, включително мозъка, панкреаса, сърцето, черния дроб, очите и белите дробове. Смята се, че това се дължи на противовъзпалителния и борещия се с оксидативния стрес ефект на водорода.

Както споменах по-горе, молекулярният водород се очертава като една от най-големите тенденции за здраве и уелнес през следващите години, затова споделете тази статия с приятелитете и семейството си, защото вдишването на водород може да е едно от най-простите неща, които те могат да направят в живота си днес и да имат огромни ползи в бъдеще.

Оставям ви и контактите на ХИПЕРБАРИКА, ако решите да ги посетите:

Адреси:

Гр. София, ул. „Околовръстен път“ 11 в Национална Футболна База

Гр. София, ул. Веслец 71

Тел. за връзка: +359 882 123456

https://barokamera-bg.com/

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЗАЩО ДИШАНЕТО НА КИСЛОРОД В БАРОКАМЕРА Е ПОЛЕЗНО ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ

ВЪЛШЕБНИЯТ МАГНЕЗИЙ И КАК ДА ГО ПРИЕМАМЕ НАЙ-ПРАВИЛНО

КЪДЕ ДА ХАПВАМЕ В БЕЛГРАД?

В ПОДКРЕПА НА ПРИРОДАТА И БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ

ЧЕРВЕНАТА ПУСТИНЯ УАДИ РУМ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]