КЪДЕ ДА ХАПВАМЕ В БЕЛГРАД? - Spring Lady

Spring Lady

КЪДЕ ДА ХАПВАМЕ В БЕЛГРАД?

Кулинарната сцена в Белград несъмнено е във възход. В града има приток на млади сърби, които са ангажирани в света на технологиите и които неминуемо карат заведенията да се модернизират и развиват. Хубавото е, че кулинарният пейзаж на Белград е изключително демократичен и рамо до рамо процъфтяват както традиционните сръбски ресторанти, така и тези, които предлагат храна с модерен прочит. Ако сте любители на виното, ви съветвам да се придържайте към сръбските предложения. Местните лозя може да не са международно известни поради липса на износ, но колекциите са удивително балансирани и плътни.

Ето и трите места, които ми направиха най-добро впечатление. Те са коренно различни едно от друго, но най-важното е, че всички те са много вкусни и достъпни.

SALON 1905

Това е може би най-разкошния ресторант в града. Salon 1905 е преживяване само по себе си, дори без да опитвате храната. Разположен е в емблематичната сграда „Геозавод“ в самото сърце на Блеград. Голямо стълбище, позлатени и мраморни колони катапултират сложен сводест купол. Лукс, стил и красота. Ако искате да очаровате някого, това е мястото! Салон 1905 сервира модерна сръбска кухня, има и дегустационно меню, ако сте привърженици на този вид кулинарно изживяване.

COMUNALE CAFFE E CUCINA

Comunale е един от най-стилните ресторанти в Breton Hala, който преди е бил изоставен склад до Белградския кей, сега преустроен в център от модерни заведения за хранене с изглед към река Сава. Comunale Caffé e Cucina е един от първите ресторанти, отговорни за превръщането му в сегашното емблематично място на гастрономическата сцена на Белград и незабравима туристическа дестинация на брега на Сава. Предлагат най-доброто от италианската и средиземноморската кухня в комбинация с най-доброто от скара Josper с уникално барово меню и чудесна винена листа. Всичко това с много дискретен творчески импулс в уникален интериор и чудесно обсужване.

DVA JELENA

Ако искате да се насладите на традиционен сръбски ресторанти, отидете до Скадарлия, улицата, препоръчвана от всички местни. Няма да сбъркате което и заведение да изберете там, но аз лично ви препоръчвам ресторант Dva Jelena. Мястото отваря врати през далечната 1977 г. от Благота и Джелица Пешич като известен ресторант, посрещащ знаменитости от бивша Югославия. Като една от най-старите таверни в Белград сега, Dva Jelena включва най-голямото а-ла-карт меню в града, пълно със сърдечна доброта и традиционни сръбски рецепти. Великолепното вътрешно пространство е украсено с прекрасни стенописи и може да побере до 450 гости, а външният двор може да побере до 350 души. Храната е просто великолепна! А най-добрата част от Dva Jelena е музиката на живо, която придружава тази прекрасна храна и сърдечното обслужване, както по време на обяд, така и на вечеря.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕА ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПЪТУВАНИЯ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ПРОФИЛА МИ В ИНСТАГРАМ: @blagomira.springlady

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ХРАНАТА В ШРИ ЛАНКА – ЗА КАКВО ДА СТЕ ПОДГОТВЕНИ?

ЧЕРВЕНАТА ПУСТИНЯ УАДИ РУМ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОРФУ ТОВА ЛЯТО

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]