PhiRemoval е най-ефективният начин за премахване на перманентен грим и малки татуировки - Spring Lady

Spring Lady

PhiRemoval е най-ефективният начин за премахване на перманентен грим и малки татуировки

Лошото на перманентния грим и татуировките е, че един ден може да ни хрумне да се отървем от дълбоко проникналата в кожата мастилена „грешка на младите години“ и тогава на помощ ни идват най-съвременните технологии и процедури, които го премахват.

Преди няколко дни ви разказах за изключително красивия микроблейдинг, който си направих при Ева Серева от ES Studio. Тя е преподавател с дългогодишен опит, както и най-добрият специалист за микроблейдинг и миглопластика. От няколко години Ева започва да практикува и вече води обучения за PhiRemoval, иновативна процедура, с която ефективно се премахва перманентен грим от лицето и малки татуировки от тялото, без да се използва лазер и без да остават белези. Терапия, която вярвам ще бъде интересна особено на дамите, които копнеят да премахнат демодирания или лошо направен перманентен грим от лицето си. (За повече информация или час, моля свържете се с ES studio – https://www.evasereva.com/)

Ето защо в днешното интервю помолих Ева да ми разкаже за различните варианти за заличаване на татуировки и перманентен грим и каква е разликата между тях.

Какви методи за премахване на перманентен грим и татуировки съществуват?

До скоро, единствения метод за премахване беше чрез лазерни процедури. За щастие, вече има и нови методи, при които успешно и безопасно се отстранява нежелания пигмент от кожата. PhiRemoval – е най-новият метод, който набира все повече популярност, благодарение на добрите резултати, които се постигат с него.

Каква е разликата между тях?

И двата метода имат своите предимства, но трябва да сме добре запознати с възможностите им, преди да изберем правилната за конкретния случай.

При лазерната процедура, принципа на действие е следният – пигментът поглъща лазерния импулс, в следствие на което се раздробява на ситни частици, оставащи в кожата. За извличането им от организма се разчита на безпрепятсвеното им преминаване в лимфните съдове и отделянето им по естествен път.

При PhiRemoval процедурата, се използват специално създадени химични разтвори, базирани на гликоловата или така нар. „плодова киселина“, която се извлича от захарната тръстика. Тя е мощен естествен ексфолиант, способен бързо да премахва най-горния слой мъртви кожни клетки, като едновременно с това стимулира генерирането на нови и води до подобрена текстура на кожата. Чрез тази процедура, пигментът не остава в кожата, а се извежда на повърхността й.  Друга основна разлика и предимство е, че е и много по-безболезнена, отколкото при лазерната процедура.

Всички цветове ли могат да се отстранят?

При лазерното трериране, импулсите могат да уловят и премахнат всички тъмни пигменти. Това са черен, кафяв, сив, тъмно зелен. При светлите пигменти, както и при червените и жълти, лазерната процедура не е толкова ефективна. PhiRemoval процедурата е създадена именно в помощ на всички видове цветни пигменти. Изключително ефективна при всякакви цветове и единствената до момента, която успешно премахва червен и жълт пигмент.

Какво препоръчваш за премахване конкретно на перманентен грим и защо?

Когато говорим за перманентен грим и зоната на лицето, аз съм категорична, че в този случай правилния избор е ръчната техника с PhiRemoval. Когато става въпрос за татуировки по тялото, тогава за предпочитане е лазерната процедура. Наблюдавам и доста добри резултати при комбинирането на двете процедури при третирането на големи татуси по тялото. За да съм по- конкретна и за да обосновя препоръката си, отново трябва да сравня двете техники.

Лазерната техника действа чрез лазерни импулси, които влияят на кожата по-инвазивно, отколкото смятам, че е приемливо, когато става въпрос за кожата на лицето. Възможни са малко по-сериозни наранявания, както на кожата, така и на фоликулите на косъмчетата по веждите, когато се премахва перманент. При неправилна грижа след процедурата могат да се образуват кожни деформации и белези.

За съжаление, при мен търсят помощ и дами, които са премахвали перманентната си очна линия чрез лазер. Този вид техника е противопоказна и изключително опасна да се прилага в зоната на очите! В един от случаите, които имах са били необходими няколко хирургични операции, за да се възстановят пораженията от неправилно третирана и увредена зона на един от клепачите. При PhiRemoval метода, техниката на премахване на пигмента е много по-различна. Поради възможността да се работи ръчно, тази техника позволява по-лесното контролиране на движенията, а оттам безопасната работа върху деликатните зони като устни и очи е вече безпроблемно осигурена. Когато говорим за лице и малки татуси, препоръчвам PhiRemoval. В началото споменах за предимствата на гликоловата киселина, но това не е всичко. Освен че осигурява незабавно подмладяване на кожата, научно доказано е, че разтворите, които съдържат този вид киселина, стимулират производството на колаген и еластин. Това означава, че при продължителна употреба се ускорява заздравяването на кожата и успешно се намаляват дори признаците на стари белези и увреждания по кожата. След третиране с Removal, наблюдавам също така и повишен растеж на косъмчета в областта на веждите.

Колко процедури са необходими?

Броя на процедурите предварително не може да бъде предвиден, защото зависи от много фактори. В някои случаи, когато татусите или перманентния грим са направени скоро, са необходими една или две процедури. В случаите, когато перманента е престоял в кожата за по-дълъг период от време са необходими повече процедури. Хубавото при ръчната removal техника е, че могат да се правят колкото са необходими процедури, без да се притесняваме от увреждане на кожата, защото както вече споменах, освен, че премахва пигмента, тя я освежава и регенерира. Броя на процедурите зависи също и от качеството на пигмента, който ще се премахва, както и от умението на специалиста, имплантирал го в кожата. Ако пигмента е с лошо качество (тежки метали, пигмент за татуси, използван за лице вместо само за тяло), ако специалиста го е вкарал твърде дълбоко в кожата, тогава броя на процедурите се увеличава. В случай, че пигментите са качествени, работено е на правилната дълбочина в кожата, но клиента желае да смени формата си или интензитета на цвета, тогава забелязвам, че резултатите след само една или две процедури са напълно достатъчни.

Кога е подходящо да започнем премахването на перманентен грим?

Може да се прави по всяко време на годината, единственото условие е ако е през лятото,  да не се излага третираната зона на слънчеви лъчи, в продължение на 10/14 дни.  След този период, не е проблем да се използва слънцезащитен фактор и да се правят слънчеви бани.

Кога не е подходящо да го правим?

Не е препоръчително да се прави в случай на приемане на лекарства разреждащи кръвта, при диабетно болни, при наличие на активен херпес, при моментни кожни възпаления или бременност и кърмене. Необходимо е да се изчакат минимум 3 седмици преди да се извърши процедурата, ако в областта на лицето има поставен ботокс, филър, медицински конци и др. Всички важни и необходими въпроси, свързани със здравословното състояние към момента се задават предварително и се отбелязват в декларация при първата процедура. Това гарантира правилното и безопасно изпълнение, което ще доведе и до най-добрия резултат.

ES Studio предлага процедурите микроблейдинг и ремувъл, миглопластика, различни терапии и процедури за лице като водно и диамантено микродермабразио, микронидълинг, лазерна епилация, маникюр, педикюр и професионален грим.

Студиото също така е официален вносител и дистрибутор на продуктите на Phibrows за България, както и организатор на международните обучения на PhiAcademy.

Създатели са на марката Expert Supreme – бранд, предлагащ професионални, иноватативни продукти в сферата на миглопластиката.

През 2017 основат и ES Academy. Академия, в която професионалисти и начинаещи могат да развиват и усъвършенстват уменията си в миглопластиката и микроблейдинга. 

www.esmakeupstudio.com

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]