Всичко, което трябва да знаем за микроблейдинга и моят личен опит с него - Spring Lady

Spring Lady

Всичко, което трябва да знаем за микроблейдинга и моят личен опит с него

Никога не съм имала дебели и плътни вежди и не ми се е налагало да размахвам пинсетата, за да ги оформям във фина и дискретна линия, каквато беше модата преди години. Напоследък обаче промених вкуса си и започнах да се харесвам повече с една идея по-плътни вежди. На помощ започнаха да идват козметичните продукти като моливи, сенки, четки и гелове, които ми помагаха да уплътня и оформя веждите си в желаната форма, но винаги си е личало, както обичам да казвам „от самолет“. Аз харесвам естествено изглеждащите неща и фактът, че моливът се виждаше толкова много, не ме радваше. Тогава започнах да се оглеждам за микроблейдинг.

Признавам, търсих много специалисти, но резултатите, които ми се показваха меко казано не ми допадаха. Както казах вече, харесвам естествено изглеждащите неща, а техните творения бяха далеч от това. Докато не попаднах на работата на Ева Серева върху веждите на една моя колежка по времето, когато работех в издателство Атика Ева. Буквално от 30 см разстояние не можех да разпозная къде точно е микроблейдинга, толкова добре беше направен той.

Тогава взех едно от най-добрите решения за външния си вид и поверих веждите си на тази прекрасна дама с изключителен естетически усет към красивото и естествено изглеждащото. Ева е най-големият специалист в областта на миглопластиката и микроблейдинга в България и собственик на ES Studio. Тя е една от първите, които завършват световноизвестната школа за микроблейдинг Phibrows през 2015 г. в Белград, обучавана лично от експерта Бранко Бабич. По-късно, като награда за високия й професионализъм, получава и титлата Royal Artist. Студиото й е официален вносител и дистрибутор на продуктите на Phibrows за България, както и организатор на международните обучения на марката.

2017 е годината, в която Ева Серева основава ES Academy – академия, в която практикуващи и начинаещи могат да развиват и усъвършенстват своите умения в миглопластиката и микроблейдинга. За 24-те месеца съществуване академията може да се похвали със стотици завършили и успешно реализирани курсисти, работещи както в страната, така и в чужбина.

Моят резултат можете да видите сами в тези кадри преди и след микроблейдинга:

.

.

.

.

Впечатляващо, нали? Знам, че сред вас има много дами като мен, които още се колебаят дали да направят тази крачка и най-вече на кой специалист да се доверят. Ето защо в тази статия ще си поговорим с Ева Серева за всичко, свързано с тази процедура:

Разкажи ми повече за микроблейдинга. Какво представлява и колко трае ефекта от процедурата?

Микроблейдингът е ръчна техника за полуперманентно рисуване на косъмчета във веждите. Използват се микро игли, с чиято помощ в кожата се вкарва пигмент. Основната цел на техниката е крайният резултат да бъде максимално близък до естествените вежди. Това се постига благодарение на контролираните ръчни движения по време на работа, те придават много по-натурален вид, отколкото когато се работи с машина. Трайността зависи основно от типа кожа на клиента. Най-добри и трайни резултати се наблюдават при хора със суха кожа. При мазна кожа резултатите са малко по-краткотрайни. В общият случай трайността на процедурата е до година и половина – две.

Колко процедури са необходими?

За да се гарантира качествен и траен резултат, е необходимо процедурата да се извърши на два етапа в рамките на месец, месец и половина. Вторият етап от микроблейдинга се нарича ретуш, или затвърждаване на първоначално постигнатите резултати.

Кои са ключовите фактори, които спомагат един микроблейдинг да бъде красив и добре направен?

Ако трябва да степенувам факторите, бих могла да започна с два основни фактора, които обаче поставям на еднакви позиции – опита на професионалиста и качеството на използваните продукти!

След това от голямо значение е състоянието на кожата на клиента и здравословното му състояние към момента на процедурата.

За кого е подходящ микроблейдинга?

Тази техника е подходяща за всеки, който иска да има добре оформени и изразителни вежди. За дами, на които им е омръзнало всяка сутрин да гримират веждите си, за тези, които са прекалили с пинсетите през годините, следвайки модните тенденции, за хора страдащи от алопеция или онкологични заболявания. Това е един прекрасен метод, с който всеки може да повиши самочувствието си и да се сдобие с елегантни вежди.

А за кого не е подходящ?

Не се препоръчва при хора, страдащи от диабет, хормонални или кожни проблеми като себореен дерматит, кератоза. Не е препоръчително да се извършва при бременни или кърмещи дами.

Абсолютно противопоказна е за тези, които ежедневно приемат медикаменти разреждащи кръвта, както и при хора, склонни да образуват келоидни белези.

Какво трябва и какво не трябва да правим преди процедурата?

Най-важното нещо, което трябва да се направи преди процедурата е предварителната консултация със специалиста. Може да бъде направена и по телефона, но личния контакт е за предпочитане.  В случай на алергични реакции към козметични продукти, бои за коси или други, е желателно да се направи тест за алергия към пигментите, с които се извършва процедурата. Дамите, които са решили да си правят микроблейдинг, трябва да знаят, че не бива да слагат ботокс в областта на веждите в близките 3-4 седмици.  За същия период се избягват слънчевите бани, (необходимо е да няма силен тен на кожата), както и да се избягват малко по-инвазивните козметични процедури като химически пилинги, лазерни процедури и др. След като всички противопоказания са уточнени и е направена консултация, може спокойно да се пристъпи към процедурата.

Как да изберем специалист, при който да си направим микроблейдинг?

Преди да поверите лицето си на специалист, най-добре е да се информирате подробно, както и за самата процедура, така и за специалиста. Може би ще се повторя, но дори само консултацията и разговора по телефона ще ви дадат сигнали за това дали сте на правилното място. След като се спрете на специалист, е добре да поискате да видите снимки на направени от него вежди. Идеален вариант е ако успеете да видите направени от него вежди на живо, тогава се разкрива истинското му майсторство. Сигнал за професионално извършвана работа е и времетраенето на процедурата.  Не бива да очаквате, че за около час ще имате перфектни вежди. Тук ми се иска сериозно да подчертая –  за да бъде извършена качествено, микроблейдин процедурата отнема минимум 2 часа!  В деня на процедурата се попълва информирано съгласие – декларация, където се отбелязва здравословното състояние към момента. Едва тогава се пристъпва към внимателно и прецизно измерване и изрисуване формата на веждите. Това отнема време, тъй като в 80% от случаите при веждите има асиметрия, която трябва да бъде правилно коригирана преди имплантирането на пигмента.

След одобряването на формата, се извършва и самата манипулация. При правилна техника и достатъчен опит от страна на специалиста, болката по време на работа е минимална.  Голяма част от дамите я сравняват с тази, която усещаме при скубане на вежди.

Идват ли при теб дами, които искат да коригират вече направен микроблейдинг или да го премахнат напълно?

За съжаление, все по-често се случва да имаме подобни случаи.

Ако старият резултат е достатъчно изсветлял, успешно успявам да коригирам и подобря както формата, така и цялостното състояние на веждите. В случай, че е наскоро направен или има перманентен грим с остаряла форма или некачествен пигмент, то тогава микроблейдингът е безсилен.   

Какво препоръчваш да се направи в този случай?

За щастие, вече има решение и за тези случаи.

Голяма популярност набира новата техника, която предлагаме в студиото – PhiRemoval. 

Това е ръчен, не лазерен метод за отстраняване на стар и нежелан пигмент от кожата на лицето или тялото. Най-голямото предимство тук е, че пигментът се извежда на повърхността на кожата. Той не остава в нея, както при досега познатите ни методи за отстраняване и постепенно загубва своя интензитет.  След заздравяването на третирания участък ( около 7 дни ) тя остава гладка, освежена и без наранявания. Това е благодарение на усъвършенстваните и иновативни формули при създаването на продуктите, с които се работи в кожата. Необходими са няколко процедури, за да бъде премахнат ненужния пигмент частично или напълно. Броят на процедурите е относителен и строго индивидуален. Той зависи от много фактори – от количеството стар пигмент, от качеството му, и най-вече от времето на имплантиране в кожата. Ако пигмента е на около година, са необходими около две-три процедури, при перманент на повече от 10 години, качественият резултат изисква и повече процедури.

Какви други процедури предлагате в ES studio?

Освен микроблейдинг и ремувъл, предлагаме миглопластика, различни терапии и процедури за лице като водно и диамантено микродермабразио, микронидълинг, лазерна епилация, маникюр, педикюр и професионален грим.

Студиото ни също така е официален вносител и дистрибутор на продуктите на Phibrows за България, както и организатор на международните обучения на PhiAcademy.

Създатели сме на марката Expert Supreme – бранд, предлагащ професионални, иноватативни продукти в сферата на миглопластиката.

През 2017 основахме и ES Academy. Академия, в която професионалисти и начинаещи могат да развиват и усъвършенстват уменията си в миглопластиката и микроблейдинга.  

www.esmakeupstudio.com

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]