10 класически италиански десерта, които задължително трябва да опитате - Spring Lady

Spring Lady

10 класически италиански десерта, които задължително трябва да опитате

В тази статия споделям с вас 10 италиански десерта, които задължително трябва да опитате. Признавам, че има два-три, които не съм пробвала и си го отбелязвам като голяма грешка, която ще коригирам при следващото си пътуване до Италия 🙂

Baba. Въпреки, че не е традиционен италиански десерт, той се предлага изключително много в Неапол. Това е десерт от сиропирано тесто, обикновенно приготвено във формата на гъби.

 

Biscotti di Prato е типичен десерт от Тоскана. Това са вид бисквити, приготвени с бадеми, яйца, масло, портокалови корички и ванилия.

 

Cannoli е сицилиански десерт. Името му буквално означава „малка тръба“ и е направен от сладко тесто, напълнено с крем и покрито със захар.

 

Cassata Siciliana е вид сицилианска торта, направена от „дунапренено“ тесто, което е напоено с плодов ликьор и покрито с рикота и шоколадови пръчици.

 

Ciarduna произхожда от Палермо, Сицилия. Това е вид бадемова бисквитка, пълна с рикота или маскарпоне крем, понякога покрита с шоколад или захар.

 

Panna Cotta е един от най-известните десерти на Италия. Тя се сервира в цял свят и е много лесна за приготвяне: нужни са само мляко, ванилия и желатин.

 

Strufolli. Десерт, произхождащ от Неапол. Направен от малки топки от пържено тесто, поднесени с мед, канела или поръсени с други сладки съставки.

 

Tartufo di Pizzo е типичен десерт от Калабрия. Това е топка сладолед, пълна с шоколад или плодов сироп и замразени плодове. Отгоре е покрита с шоколад, канела или ядки.

Gelato e италианският сладолед. Той е с много по-мека и гладка текстура от обичайния сладолед, който срещаме. Задължително трябва да се опита при посещение в Италия.

View this post on Instagram

❤❤🍦🍦🍓🍓

A post shared by Blagomira Vasileva (@blagomiraa) on

 

Tiramisu е най-популярният десерт на Италия, който се сервира по целия свят. Прави се с бишкоти, напоени със силно кафе, пълнеж от крем с маскарпоне и дебел слой какао на прах.

 

Снимки: личен архив и Pinterest.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Добре дошли в настоящето.

30 визии за всеки ден от септември

11 полезни факта за виното и здравето

Полата от деним и 27 начина как да я носим

10 начина на комбинираме пола с кецове

Travel goals: Доха, която спечели сърцето ми.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]