11 полезни факта за виното и здравето - Spring Lady

Spring Lady

11 полезни факта за виното и здравето

In vino veritas!

Виното не е просто поредната алкохолна напитка. Възхвалявано от толкова мъдреци и философи, то е нектарът на боговете и може би най-древната известна напитка след водата. Списъкът с ползите от умереното консумиране на вино, който мога да съставя, разбира се е дълъг. Но държа да отбележа – умереното консумиране!

 

„Да отпразнуваме повода с вино и сладки думи!”

Платон

Консумацията на чаша червено вино на ден:

Разбира се, на първо място подобрява настроението, което е от основно значение за здравето! 😊

 

Повишава нивото на „добрия“ холестерол, защото във виното няма мазнини и фактически не е източник на „лош“ холестерол.

 

Поддържа доброто кръвообръщение и предотвартява сърдечно-съдовите заболявания. Спомага за разширяването на кръвоносните съдове и подобрява циркулацията на кръвта.

  • Червеното вино съдържа антиоксиданта ресвератрол, който е изключително важен за профилактиката на злокачествени тумори. Това вещество действа подобно на антибиотик и предпазва гроздето от различни гъбични заболявания. А в човешкия организъм ресвератрольт предотвратява злокачественото израждане на клетките и в същото време блокира развитието на възпалителни процеси с каквито например е свързан артритът. Освен това е доказано, че червеното вино подпомага унищожението на образуващи се ракови клетки.

 

  • Съдържащите се в бялото вино аитиоксиданти, помагат на организма да поддържа нормалното функциониране на белите дробове.

 

 

„Виното е най-здравословната и най-хигиеничната от всички напитки.”

Луи Пастьор

 

  • Помага за облекчаване на стреса: При сложни стресови ситуации да се пие не е грях. И това не е народна мъдрост, а научен факт. Лекари и учени отбелязват една интересна особеност: в тежки условия процесът на дезадаптация бързо срива организма на трезвениците и обикновено те се огъват първи. Затова в ежедневното меню на екипажите на корабите за далечно плаване са включени 150 мл червено вино. То поддържа настроението, спасява от меланхолия и тъга и в голяма степен замества липсата на социални контакти.

 

  • Поддържа загубата на тегло. Алкохолът и загубата на тегло се смятат за врагове, но проучванията показват, че хората, които пият вино ежедневно, имат по-ниска телесна маса, по-тесни талии и по-малко коремни мазнини, отколкото хората, които пият алкохол. Аз самата съм абсолютното доказателство за това! 😊

 

  • Най-старият човек в света доживял до 122 години признал, че всеки ден в менюто му били включени зехтина, виното и шоколада.

 

Бутилка вино за 3500 евро?!Да! Когато е брунело!

 

„Готвя с вино, понякога дори го сипвам в храната.”

Уилям Клод Фийлд

 

Освен всичко това, което пряко се отразява на здравето ни, ще добавя още два забавни факта, свързани с пиенето на вино:

  • Пиенето на вино винаги е било повод за среща с моите приятелки и приятели. „Хайдеее, кога ще пием вино?“ е най-честата фраза, с коята подканвам приятелките си за среща навън или за гостуване и сладки клюки и приказки.

 

  • Освен това с празните бутилки от изпитото вино, понякога майсторя красиво изрисувани произведения на изкуството. Точно така, рисувам ги с боички за стъкло, след това декорирам дома си с тях или ги подарявам. Така, че колкото повече бутилки – толкова повече изкуство, хахахах

 

  • Също така изкуство може да бъде създадено и с корковите тапи на изпразнените бутилки (обмислям да го изпробвам), както е на тези снимки:

 

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady  

 

Бутилка вино за 3500 евро?!Да! Когато е брунело!

Как да имаме красива кожа през лятото

През август споделям 20 факта за себе си

С две ръце за мезотерапията

12 неща, които взимам с мен през лятната ваканция

5 неща, които си купих през изминалата седмица

Travel goals: Сребърният храм

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]