ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ САЛАЛА В ОМАН ЗА СЛЕДВАЩАТА СИ ПОЧИКА - Spring Lady

Spring Lady

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ САЛАЛА В ОМАН ЗА СЛЕДВАЩАТА СИ ПОЧИКА

От водопади до зашеметяващи планински гледки, Салала в Оман е една от най-популярните туристически дестинации в Арабския залив и е идеална за любителите на приключенията и природата. Освен великолепните плажове на брега на Индийския океан, мястото има богата история, разнообразна култура и най-различни дейности и преживявания, на които да се насладите по време на посещението си, ако сте от хората, които не обичат да се излежават по цял ден на финия пясък.

Най-доброто време за посещение на Салала, Оман

Сезонът на мусоните а Салала, известен още като Khareef е от юли до септември и е най-доброто време за посещение на курорта. По това време на годината времето е приятно (между 20-25°C), има умерени валежи, а планините са пълни с цветя и диви животни. Това е идеалното време да откриете живописните пейзажи на Салала и да преживеете уникални местни събития. Това обаче е и най-натовареният сезон за пътуване в Салала. Ако се надявате да победите тълпите и да спестите от полети и настаняване, септември до декември е най-добрият ви залог. Тогава температурите са по-високи, около 30 градуса.

Хубавотот е, че Салала предлага много уникални места за разглеждане и неща за правене в. Ето и някои от най-добри атракции, които да добавите към вашия маршрут.

Резерват Уади Дарбат

Wadi Darbat се смята за една от най-зашеметяващите атракции в Салала. Намира се на около 40 километра северно от града и е известен със своите живописни пейзажи, красиви водопади и гъсти палми. По време на Khareef мусонните води се стичат от планините, създавайки водопади, падащи от голяма височина. Можете да наемете лодка и каяк в езерото Дарбат или да тръгнете пеша, за да разгледате буйния зелен пейзаж. Можете да посетите естествения извор на долината и да се разходите до мрежа от пещери, които се вият през околните хълмове. Не забравяйте да заредите телефона си, за да можете да заснемате невероятни снимки и спомени!

Древният град Самхарам

Самхарам е обект на световното наследство на ЮНЕСКО със замък, антики и древни каменни сгради. В древни времена това е било процъфтяващо пристанище, свързващо търговските пътища между Средиземно море и Индия. Днес има голяма колекция от антики, каменни надписи и монети, датиращи от преди повече от 2000 години.

Ферми за тамян

Регионът Салала е известен със своя тамян. Можете да посетите ферми за тамян, за да научите как се отглежда и неговото икономическо и историческо значение за Султаната. Тамянът е естествен продукт, използван в медицината, парфюмите, грижата за тялото и тамяна (с които Султанатът е известен) и е неразделна част от оманското наследство.

През древността Пътят на тамяна е бил важен търговски път за каравани, натоварени с тамян. Няколко обекта по пътя на тамяна са добавени към списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, включително археологическия парк Al-Baleed, археологическият парк Sumhuram (Khor Rori) — едно от най-известните пристанища за износ на тамян в древния свят, археологическият обект на Бар ( Shisr) и Wadi Dawka Tree Reserve.

Mugsail Beach

Плажът Mughsail е абсолютно задължителен за пътуване до Салала. Тази световна туристическа дестинация, разположена на запад от Салала, е класирана сред най-добрите плажове в света. Известен е със своите тюркоазени води, девствен бял пясък и грандиозни скали.

Плажът предлага набор от дейности и преживявания, включително напълно оборудвани каменни бунгала, където можете да направите барбекю и да се насладите на прекрасното време. Това е страхотно място да се отпуснете и да се отпуснете, преди да се впуснете в Салала!

Пещерата Al Marneef

Вие сте търсач на приключения? Насочете се към пещерата Al Marneef в района на плажа Al Mughsail. Наблизо ще намерите три естествени дупки, които бълват вода до 28 метра височина! Можете да стигнете до пещерата Al Marneef по дървен мост, който се свързва с плажа. Насладете се на очарователната природна красота на пещерата и пейзажа около нея. Можете да посетите по всяко време на деня, но най-доброто време за посещение е сутринта.

Какво да видите извън тези топ забележителности в Салала

Ако предпочитате да се отдалечите от утъпканите пътеки, добавете някои от  тези скрити съкровища към вашето пътуване до Салала.

Джабал Ал-Камар (Лунна планина)

Jabal Al-Qamar (Лунната планина) е един от най-красивите райони на Салала. Разходете се из пейзажа и се насладете на невероятни гледки към Арабско море и Индийския океан. През пролетта и есента облаците се носят близо до върха — ако искате да докоснете небето, това е вашият шанс!

Айн Разат

Айн Разат се намира на около 30 километра източно от Салала и се смята за един от най-красивите извори в региона. Насладете се на живописния пейзаж, включително езеро с водни лилии, и разгледайте обществените градини, които са отворени целогодишно.

Замъкът Taqah

Направете пътуване назад във времето в Taqah Castle. Този добре запазен замък датира от деветнадесети век и сега е музей. Разположен на върха на малък хълм, той има красива гледка към морето и околните планини.

Водопадите в Салала

Салала е дом на зашеметяващи водопади, които са още по-красиви по време на Хариф. Най-известните са водопадите Ain Athum, водопадите Khor и водопадите Ain Kour.

Как да стигнете до Салала и къде да отседнете?

Оман не е сред популярните дестинации за българските туристи. Постепенно авиокомпаниите и туристическите агенции ще разработват маршрути до тази очарователна държава и до този момент няма директни полети до там. Единствено Luxutour, една от най-утвърдените туристически агенции у нас предлага почивка в Салала с удобен чартърен полет. Имат и доста добри места за настаняване, включени в пакетите. Оставям и ви линк, за да си видите опциите и цените: Директен чартър до Салала, Оман

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ШРИ ЛАНКА – ДОСТЪПНАТА ЕКЗОТИКА

ШРИ ЛАНКА ИЗЪН КРАСИВИТЕ ПЛАЖОВЕ

КЪДЕ ДА ХАПВАМЕ В БЕЛГРАД?

ЧЕРВЕНАТА ПУСТИНЯ УАДИ РУМ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]