В ПОДКРЕПА НА ПРИРОДАТА И БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ - Spring Lady

Spring Lady

В ПОДКРЕПА НА ПРИРОДАТА И БЪЛГАРСКИТЕ СОРТОВЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Може би ви е направило впечатление, че в последните години все повече обръщам внимание на темата за устойчивото развитие. Признавам, че никога не съм участвала в грандиозни проекти в тази насока, но се стремя с мънички действия всеки ден да допринасям за една по-зелена планета и смятам, че всеки от нас трябва да го прави. Така например предпочитам да използвам продукти, които имат опция за презареждане пред такива, които не дават такава възможност. Когато пазарувам нося със себе си текстилни торбички, за да не ми се налага да взимам найлонови. Използвам сламки за многократна употреба и нося със себе си мое шишенце, което зареждам с вода. Опитвам се да изхвърлям отпадъците си разделно. Винаги подарявам на някого дрехите, които вече не нося. И като цяло предпочитам да потребявам продукти, които могат да се рециклират, пред такива, които не могат. За мен е важно освен качеството на продукта, който потребявам и каква е философията на компанията производител относно опазването на околната среда.

И като стана въпрос за качество ми се иска да засегна и темата за продуктите и храните, които се произвеждат тук в България. Лично аз винаги ги предпочитам и търся, особено, когато става въпрос за плодове и зеленчуци и се радвам, че вече дори големите вериги супермаркети обръщат по-сериозно внимание именно на българската продукция.

А поводът да ви разказвам всичко това е една много хубава инициатива на Fibank, която обединява идеята за устойчиво развитие, посредством подпомагането на научни разработки за запазване на българските сортове плодове и зеленчуци. Като една от най-големите български банки – Първа инвестиционна банка през годините е заставала зад много каузи, като във всички тях водещото винаги е било да се съхранят и популяризират достойнствата, които има нашата родина България.

Ето защо кредитните и дебитните карти на банката имат нов дизайн, в който са преплетени изображения на типично български сортове плодове и зеленчуци, а идеята е тези сортове да се съхранят и запазят за бъдещите поколения българи. По този начин банката иска да подпомогне Целите за устойчиво развитие и Плана за устойчивост на Обединените нации, в който има специален фокус върху една от 17-те цели, а именно – върху географското биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от използването на пестициди.

Освен това картите са изработени от напълно рециклируем материал, като по този начин ще могат да бъдат изцяло преработвани и да получават нов живот, след като изтече срокът на тяхната валидност. А за целта във всеки един клон или офис на Първа инвестиционна банка в цялата страна има позиционирани специални кутии. В една от тях аз вече оставих своята невалидна карта и взех подновения й вариант с нов и красив дизайн с кауза. Можете да го направите и вие, Банката има ангажимент да събере и предаде за сепариране тези карти изцяло за нейна сметка.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КАК СЕ ЖИВЕЕ БЕЗ ПОРТФЕЙЛ

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

МОЯТ ТЕЛЕФОН Е МОЯТА БАНКА

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЗАКЪСНЯЛ ПОЛЕТ

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]