Хургада и Червено море, най-красивото в света! - Spring Lady

Spring Lady

Хургада и Червено море, най-красивото в света!

Вярвате ли в любовта от пръв поглед? Аз да! Особено в онази, която човек изпитва към някое великолепно ново място, на което стъпва за пръв път, както се случи с мен и Червено море.

Ехх, това прословуто Червено море. Има защо да е толкова популярно и целият свят да говори с възхита за вълшебството на неговите подводни богатства. След като веднъж се осмелих да се гмурна в нежните му прозрачни води, никога няма да забравя прекрасните рифове и хилядите красиви, цветни рибки, които до този момент само мечтаех да зърна. А тази любов ще остане в мен завинаги и ще ме кара да искам да се връщам там отново и отново.

  

Толкова е магнетичен подводният свят в Египет! Водата е топла, а условията за плажуване в Хургада, най-популярния курорт там, къдет средно годишните температури са между 25 и 30 градуса, са чудесни. Единствено през зимните месеци (декември, януари и февруари) е по-хладно и градусите падат до 15-18.

Не винаги курортът е бил толкова популярен. В началото на 20-ти век Хургада е малко рибарско селце, а туризмът изобщо не е бил застъпен. Водени от съвременните общества, при които е силно застъпено любопитството към природните дадености и забележителности, включително и към тайнствения живот под водата, местните започват бурно развитие на курорта. Все пак, едни от най-добрите условия за шнорхелинг и гмуркане в света, предлагат именно кристално бистрите води на Червено море и намиращия се в близост до Хургара Райски остров. Така, постепенно, курортът се превръща в любимо място за хиляди “изследователи” на дълбините и в до скоро малкото рибарско село се издигат луксозни хотели, улици и ресторанти.

Ако вече съм възбудила любопитството ви и нямате търпение да разберете как да стигнете до там и да планирате следващото си късно есенно или пролетно море, ще ви споделя, че най-лесно, поне според мен, е да използвате туристическа агенция. Аз направих така, доверих се на Ekvator.bg и съм безкрайно доволна. Ще ви разкажа и защо:

Първо, фирмата осигури директен чартърен полет и трансфер от и до хотела ми, което за мен си е сериозно улеснение в тази арабска държава.

Второ, не загубих време и усилия в проучване и организация на всичките ми пътувания извън Хургада. От Ekvator.bg ми предложиха всичко, което най-много си заслужава (пътуване до Луксор, и Долината на Царете, Пирамидите в Кайро, Сафари в пустинята, гмуркане и шнорхелинг из красивите рифове на Райския остров), организираха го вместо мен, а аз само заявих участието си.

И трето, след няколко инцидента в Египет преди 10-тина години, правителството е осигурило значителна полицейска и военна охрана с оглед безопасността на туристите от цял свят. В Хургада е абсолютно безопасно, но честно казано извън нея има доста проверки и не знам как човек би могъл да се справи с тях самостоятелно.

Хургада е много приятен курортен град с пясъчна, плажна ивица от над 20 километра. По цялата й дължина са разположени много 4 и 5 звездни хотели и ризорти, които предлагат качествено настаняване и обслужване, невероятни плажове, палми и зеленина, забавления, хубава храна, пътешествия с лодки, водни спортове, аквапаркове и басейни. Въобще всичко, което човек би искал от една вълнуваща лятна ваканция.

Освен всичко това, както казах малко по-горе, едно от най-прекрасните места за гмуркане в целия свят е Paradise island, който се намира в непосредствена близост до Хургада. Съветвам ви за нищо на света да не пропускате това пътуване и рифовете, в които живеят всички цветни рибки от филма „Търсенето на Немо“. Още не мога да забравя прекрасната емоция, която изпитах от това пътешествие. Затварям очи и се пренасям на палубата на корабчето, с което пътувахме до там. Слънцето гали кожата ми и делфини скачат острани. А усещането, което ми дават десетките нюанси на тюркоазено синята вода, тишината на морксата шир и залязващото слънце по пътя обратно, дори не мога да опиша с думи.

 

Хубавото на Хургада е, че в никакъв случай не е място, което предлага само морски приключения. В рамките само на един ден, сякаш с машина на времето се пренесох от палубата на луксозно корабче сред древните руини на Луксор и долината на Царете, за които имам толкова много да разказвам, че ще отделя самостоятелен пост.

Луксор

Почивката ми беше организирана така, че едновременно с великолепието на Червено море да мога да се насладя и на внушителните осанки на Египетските пирамиди, Сфинкса и Музеят в Кайро. Места, които определено бих искала да посетя отново!

Като негативни впечатления мога да отбележа само две неща:

Първото е, че в Египет е много мръсно, което обаче не важи за ризортите в Хургада. Там сякаш бях в друга държава, много е чисто, хубаво, подредено. Второто нещо, което в първите дни ми беше неприятно са уличните търговци, които са навсякъде и постоянно ме уговаряха на всякакви езици да си закупя статуетка, дреха или парфюм от тях. Най-ефикасното нещо при сблъсъкаа с тяхното нахалство, беше пълен игнор, никакво внимание. Само така успявах да се отърва от тях. Те в никакъв случай не са опасни и крадливи, но наистина са много досадни и могат да равалят удоволствието от една приятна разходка например. Друг съвет, който мога да дам е ако все пак искате да си купите нещо е да се пазарите. Много често нещо, което се предлага за 10 долара може да бъде закупено само.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕА ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПЪТУВАНИЯ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ПРОФИЛА МИ В ИНСТАГРАМ: @blagomira.springlady

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЛУКСОР, ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ!

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

МАГИЧНАТА САХАРА

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОРФУ ТОВА ЛЯТО

ЛЕЧЕ, БАРОКОВОТО СЪКРОВИЩЕ НА ИТАЛИЯ

МАТЕРА – АНТИЧНА И АВТЕНТИЧНА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]