Лесна рецепта за спагети с миди вонголе - Spring Lady

Spring Lady

Лесна рецепта за спагети с миди вонголе

Италианската храна е изкуство сама по себе си и това не трябва да се поставя под въпрос. Кара ме да си мечтая за любимата ми страна и разточителните и обилни вечери, които съм имала там в компанията на великолепно тосканско вино. През изминалите 2 години обаче пътуването до там не беше лесно и реших, че щом не мога да отида в Италия, ще доведа Италия у дома. Истината е, че не е необходимо всеки път да пътувам до там, за да хапвам любимите си спагети. Мога да си ги приготвя и сама, много е лесно, само ми трябват точните съставки и качествени, ароматни подправки.

Ето защо днес реших да ви споделя една моя много любима, изненадващо лесна и вкусна рецепта, която категорично носи простотата и чистия вкус на ястията в Италия – спагети с миди вонголе.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пакет спагети (аз използвам вариант с мастило от сепия, но може и обикновени)

300-400 грама миди вонголе (използвам замразени, има ги в италианските магазини)

40-50 мл зехтин

Чесън на прах

Лют червен пипер

Черен пипер

Стрък магданоз

Сок от 1 лимон

Кора от 1 лимон

Сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Слагам спагетите да се варят в предварително нагорещена вода, към която добавям и щипка сол. Съобразявам времето за варене с указанието на опаковката. Малко преди да станат готови, в дълбок тиган си подготвям плънката за тях. Слагам зехтина, а към него добавям 3 щипки чесън на прах, 2-3 щипки лют червен пипер (според вкуса) и черен пипер. Използвам подправките на VEGETA, защото са 100% натурални и към тях няма добавени овкусители и оцветители.

След това добавям в тигана предварително размразените миди вонголе (ако откриете пресни, още по-добре), разбърквам и към тях прибавям кората на 1 лимон плюс неговия сок. Финалният щрих в дълбокия тиган е половин връзка ситно нарязан магданоз и сол на вкус.

Мидите пускат свой сок и аромат и плънката на пръв поглед изглежда водниста, но не се притеснявайте, спагетите след това ще поемат цялото количество. Необходимото време за сготвянето на мидите е кратко – около 2 минути (докато се отворят).

През това време прецеждам спагетите, отстранявам излишната вода и ги добавям към плънката. Разбърквам хубаво, оформям чинията, декорирам и сервирам. Рецептата е диетична и много вкусна, опитайте, лесно е и съм сигурна, че няма да съжалявате. Времето за приготвяне е само 15 минути! Приятно хапване!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]