Топ 8 на най-чаровните малки градчета в Италия - Spring Lady

Spring Lady

Топ 8 на най-чаровните малки градчета в Италия

8. Menaggio/Менаджо

Менаджо е едно от най-красивите градчета на езерото Комо, образувайки, заедно с Bellagio и Varennaya, популярен „туристически триъгълник“, а връзката между тях се осъществява с различни плавателни съдове – от фериботи и параходи до високоскоростни лодки и малки лодки.

7. Ostuni/Остуни

Остуни е малък, сгушен между три хълма на „тока“ на Ботуша. „Белият град“ впечатлява със средновековната си архитектура, белия камък, средиземноморския полъх и лазурните плажове. Градчето е едно от най-красивите в Южна Италия. Чаровното бижу крие в себе си хиляди тесни улички, романтични вити стълбища, красиви алеи, арки, забележителности и много история.

6. Manarola/Манарола

Манарола се намира в района Чинкуе Тере, част от прочутите пет селца на това място. Смята се, че Манарола е най-старото селище от останалите в района. Туристическите атракции в региона включват известна пешеходна пътека между Манарола и Риомаджоре, наречена Via dell’Amore  (Пътят на любовта). 

5. Alberobello/ Алберобело

Алберобело е истинска феерия, място сякаш излязло от детските приказки. Това е столицата на трулите – кръгли, варосани каменни къщички със сиеи конусовидни покриви. Градчето е най-голямата атракция в Пулия. Изумителните бели къщички са осеяли цялата долина на Итрия, но в Алберобело са най-многобройни и най-добре – запазени, заради което мястото е включено в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното културно наследство.

4. Ravello/Равело

Равело е малко, чаровно градче, намиращо се в областта Салерно, Кампания. Намира се на 350 над Амалфи и затова е описван като по-близо до небето, отколкото до земята. А изумителните гледки, които се разкриват от Вила Руфоло и Вила Чамброне, напълно го потвърждават.

3. Cefalu/Чефалу

Чефалу е малко, рибарско, сицилианско градче, което се намира в близост до Палермо. Това китно място е запазило своята автентичност от още от древни времена. Дългата централна улица се пресича от десетки по-малки тесни, странични улички, чиито светли къщички са разположени изключително близо една до друга. Това е градчето, в което човек може да отпочине от голямото Палермо, като се наслади на спокойствие, хубав пясъчен плаж или просто  пиейки чаша охладено вино в компанията на вкусна храна в някое от множеството заведения, кацнали директно върху скалите

2. Taormina/Таормина

Таормина се намира в Сицилия, в близост до Катания и вулкана Етна. Градчето е  повече от очарователно със своите цветни сгради, скъпи хотели и пешеходни улички пълни с бутици, ресторанти, кафетерии и желатерии. Където и да пътувах в Сицилия, намирах начин да организирам програмата си така, че да прекарам няколко часа вечер там. Атмосферата е уникална! Градчето е цветно, артистично, живо и пълно с приятни хора.

  1. Positano/Позитано

Позитано е най-известният град от Костиера Амалфитана или Амалфийското крайбрежие. В негова близост се намират също популярните градчета Амалфи, Атрани и Равело. Едни от нещата, които са характерни за тази област на Италия, освен че е като излязла от картичка, са лимончелото, което се прави от специален сорт лимони, растящи само там, и вертикалното строене на къщите.

Няма как да не се потопите в обстановката. Из малките криволичещи улици се носят миризми на пица, италиански сладолед – gelato и разцъфнали цветя. Архитектурата продължава да очарова и изумява, но Позитано има всичко, от което се нуждае човек. Море, ако плажът е това, което търсим в една почивка. Планина с безброй тераси, поставени за наслаждаване на гледката към Средиземно море. И храна, която е разнообразна, многоцветна и греховно вкусна.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]