Моите ритуали в борбата с белезите на умората - Spring Lady

Spring Lady

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Тези от вас, които ме познават, може би са забелязали, че в ежедневието не обичам да слагам много грим по лицето си. Смятам, че в много от случаите това, което прави гримът е да ме състари. Харесвам тенът ми да е равен и бистър, а кожата ми да има приятен младежки блясък. С днешният начин на живот обаче, това е трудно постижимо без специални и редовни грижи. Напрегнатите ми делници, стресът, замърсяването в София и недостигът на сън често се изписват върху лицето ми. Ето кои са моите верни ритуали в борбата с белезите на умората.

  1. Не пуша, не пия никакъв алкохол, освен вино и спя по 8 часа на денонощие. Освен това в менюто си съм включила много пълнозърнести храни, риба, морски дарове и пресни плодове и зеленчуци.
  2. Основен фактор за запазване на здравето на кожата ми е подхранването й с хиалуронова киселина, която е мощна хидратираща съставка. Затова всяка есен и пролет си правя по един пълен курс мезотерапии Hyalift за лице и очи в Jewel skin, които включват 4 терапии, по една през 10 дни. Процедурата представлява инжектиране на коктейл от хиалуронова киселина с витамини. Сама по себе си е болезнена, но възстановяването при мен е много бързо (в рамките на един ден) и ефектът е потресаващо добър. Кожата ми изглежда млада и отпочинала, все едно съм била на двуседмична почивка някъде из тропическите държави J За да подсиля и удължа ефекта, успоредно с процедурите започвам да взимам и хранителна добавка с хиалуронова киселина. Харесвам System Hyaluron на Doppelherz, защото освен хиалуронова киселина, съдържа и Q10, витамин C, цинк и биотин, чудесна комбинация не само за хидратация, но и за антиоксидантна защита на кожата ми.
  3. Веднъж седмично ексфолирам кожата на лицето си. Така светлината се отразява по-добре и лицето ми изглежда по-гладко. Харесвам продукти с аромат на какао.
  4. За да се боря с дехидратацията и бръчките, освен допълнителния прием на хиалуронова киселина, всяка седмица нанасям хидратираща маска за лице.
  5. Никога не пропускам нанасянето на любимите си подхранващи и хидратиращи серуми и кремове за лице. Правя го сутрин и вечер, след като добре съм почистила кожата си с мицеларна вода. Първо нанасям околоочен крем, след това серум и накрая крем за лице. Любимите ми продукти са от марките Clarins и Lancome, за които можете да прочетете повече в тази статия.
  6. Както вече споменах, харесвам естественият вид на лицето и това е причината в козметичния си несесер да имам само 5 грим продукта, които използвам в ежедневието си – лек фон дьо тен, бронзираща пудра, с която оформям скулите и контурирам лицето си, сенки за вежди, спирала и глос за устни.

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Иконичният L’interdit на Givenchy се завръща тази есен

Находка на деня: JOY by Dior

5 неща, които си купих през изминалата седмица

С две ръце ЗА мезотерапията

Тravel goals: При жените жирафи

Travel goals: Доха, която спечели сърцето ми

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]