ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ВАРНА И СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА ЗА СВОЯТА ПОЧИВКА? - Spring Lady

Spring Lady

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ВАРНА И СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА ЗА СВОЯТА ПОЧИВКА?

На 29 и 30 юни имах удоволствието да събирам слънчеви лъчи и да колекционирам красиви спомени от Северното ни Черноморие и по-специално гр. Варна и очарователния тур. комплекс Св. Св. Константин и Елена. А поводът бе едно чудесно събитие, първата по рода си Travel Blogger конференция. Много благодаря на организаторите за поканата! За мен беше истинско удоволствие да присъствам и да се запозная с толкова приятни и интересни хора. И да посетя един от любимите ми български градове, разбира се!

Преди години сестра ми учеше и работеше във Варна и аз прекарвах доста летни дни в този чудесен град и околностите му. Оттогава са и пристрастията ми към града и младежкия дух, който носи. Не бях ходила във Варна няколко години и признавам, че съм очарована от развитието на града в този период. Винаги красивата Морска градина е станала още по-прекрасна, крайбрежната зона вече е изцяло пешеходна и още по-приятна за разходки, в града са изникнали много места за забавления (препоръчвам Cubo и Menthol) и заведения за хранене. Ако не сте ходили скоро в зоната около Морска гара, непременно отидете, защото там е „живота“ във Варна сега. Появили са се много нови заведения, всички със супер стилен интериор и вкусна храна. А най-хубавото е, че има огромен паркинг към зоната, което си е истинско улеснение за хора като мен, които ходят навсякъде с автомобила си.

Това, което винаги ми е харесвало във Варна е уникалната комбинацията между емоциите, динамиката и разнообразието, които дава големия град в съчетание с усещането за курорт, което може да се намери само на 3-4 км на север в Св. Св. Константин и Елена. Комплекса е повече от прекрасен! Аз лично съм очарована от архитектурата, новопостроените хотели, плажовете и заведенията там. Създават усещане повече за красив средиземноморски курорт, а не „нашенско“ място. Всички сгради са решени в еднакъв стил, в приятни пясъчни цветове и монохромна визия, която успокоява и дава усещане за хармония, без да е навредено на природата. Напротив. Толкова зелен курорт в България не бях виждала, така че ако се чудите къде да отидете това лято, погледнете Варна и Св. Св. Константин и Елена и няма да останете разочаровани.

Всички снимки, които показвам са правени в района около Астор Гардън Хотел. Това е и най-красивата част на комплекса. Изцяло пешеходна зона, като за целта на входа й има обособен просторен и много удобен паркинг. Тук се намират перлите на курорта: Вила Чинка, Aquahouse Hotel & SPA, Астор Гардън хотел, хотел и Търговски център Приморски, AQUAHOUSE Thermal & Beach, Radjana beach, MORE beach restaurant и The Bay beach and BBQ, които са на пешеходно разстояние до 5 минути една от друга. Истинска бохемска атмосфера цари из целия комплекс, определено е за ценители.

ВИЛА ЧИНКА

Villa Chinka by Astor Garden Hotel определено е сред най-модерните ексклузивни кътчета на нашето Черноморие. Създадена като съвременна интерпретация на средновековна крепост, вилата се издига величествено на брега на морето в неповторим по рода си плаж Историята на мястото разказва за славните битки на великия мореплавател Марко Чинка и божествени русалки, които днес чрез интериора приканват да се насладите на уединение в разкош и изтънчена обстановка.

Вилата приема гости само над 18 г и се отличава с 11 ексклузивни 5-звездни апартамента, стилно обзаведени с естествени материали в минималистичен стил. Всички те гостоприемно приветстват светски личности с изящна гледка към изгрева и необятния морски хоризонт.

RADJANA BEACH

Мястото е обвързано с легендата за Марко Чинка и е разположено точно пред Вила Чинка.Той е бил бохем, обичал е живота, но най-голямата му любов е била Radjana! В една от морските му битки срещу набезите на Донските казаци в един от пленените казашки галери, Марко открил 18 годишна персийска девойка която го пленила с красота и финес! Затова и плажът носи това име.

Разположен е в самостоятелен залив, с най-чистата и спокойна вода, която съм виждала на нашето Черноморие. Зоната е изцяло платена и насочена към хората с малко по-високи доходи. Комфорт, изисканост и една много приятна бохемска атмосфера лъха на това място. Radjana beach е украсен с красиви статуи на пирати, които създават неповторима атмосфера.

АСТОР ГАРДЪН ХОТЕЛ

Петзвезден хотел, приличащ на дворец. Луксозен, с прекрасна градина с репродукции на известни статуи, които създават средиземноморска атмосфера. Разположен е сред прохладата на естествена зеленина и само на няколко крачки от морския бряг. Мястото впечатлява с класическа архитектура, изискани интериорни решения и морска панорама. А красивата комбинация от модерен дизайн и натурални цветове, прави мястото много стилно и в същото време уютно.

AQUAHOUSE HOTEL & SPA

Най-новата морска, СПА и кулинарна дестинация в Св. Св. Константин и Елена. Хотелът олицетворява истинския комфорт в минималистичен, модерен дизайн и нежни цветове, разположен насред борова гора и в непосредствена близост до морския бряг. Елегантност. Това е думата, която най-добре характеризира мястото според мен. Архитектурата е вдъхновена от природата, морските вълни и пясъчните извивки. Хармонията от естествени цветове създава усещане за елегантност и неустоимо чувство за нещо твое. Хотелът разполага с няколко басейна с лечебна минерална вода за всички любители на СПА туризма, италиански и азиатски ресторант.

AQUAHOUSE THERMAL & BEACH

Ако търсите възстановяване и релакс, AQUAHOUSE Thermal & Beach е дестинацията, която предлага целогодишни възможности за балнеолечение, балнеопрофилактика и СПА. Разполага с 14 басейна, голяма част от тях с минерална вода, панорамна сауна с изглед към морето, солна стая и парна баня. Тук е мястото, където всеки би могъл да се отпусне в спокойна и елегантна атмосфера, вдъхновена от топлина и хармония.

ХОТЕЛ И ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ПРИМОРСКИ

Модерният хотелски комплекс е разположен само на 120 м от плажа и предлага уникално съчетание на атрактивна локация, впечатляваща архитектура и интересни интериорни решения. Хотел „Приморски“ е част от иновативна концепция за многофункционален комплекс, съчетаващ хотел с търговски площи и различни места за развлечения. Има няколко ресторанта, кафета, магазини, аптека и банки.

MORE BEACH RESTAURANT

Ресторантът е разположен точно на плажа върху пясъка и предлага разнообразна средиземноморска кухня. Храната е много вкусна, персонала изключително любезен и обслужването на ниво. Това, което най-много ми хареса е интериора на мястото. Напомняше ми на едни от най-хубавите и уютно заведения, които тествахме при пътуването ни из остров Корфу. Ако сте пропуснали статията ми за този чудесен гръцки остров, можете да я погледнете в този ЛИНК.

THE BAY BEACH AND BBQ

Разположен на самия бряг, в кокетен малък залива точно пред AQUAHOUSE Thermal & Beach този ресторант ще ви очарова. Изключително уютен и приветлив, със стилен интериор и комбинация от ливанска и средиземноморска кухня.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕА ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПЪТУВАНИЯ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ПРОФИЛА МИ В ИНСТАГРАМ: @blagomira.springlady

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КАК ДА ПОДГОТВИМ КОЖАТА СИ ЗА ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ

ЧЕРВЕНАТА ПУСТИНЯ УАДИ РУМ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОРФУ ТОВА ЛЯТО

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]