Пигментните петна и как ги премахвам - Spring Lady

Spring Lady

Пигментните петна и как ги премахвам

Имах едно много хубаво лято с великолепни пътувания и емоции. Стартирах с посещение на прекрасната Парга в Гърция, която толкова много ми хареса, че не спирам тайничко да си мечтая за мига, когато ще я посетя отново. Продължих с остров Сицилия и великолепната Таормина, която завинаги ще остане в сърцето ми. А финалът, спомените за който все още ме усмихват и стоплят, е горещия, пустинен Египет, където се запознах с едно от най-красивите морета в света – Червено море. Все места и дестинации, където изобилства от слънце и високи температури, а облаците и прохладата са рядкост.

Естествено, сами можете да предположите, че не спестих на кожата си слънчевите лъчи, които толкова много обичам. Разбира се, следвах съветите на дерматолозите и полагах редовно слънцезащитни кремове, но въпреки всичката грижа, която положих, не можах да се спася от появата на пигментни петънца по деколтето. Може би защото не нанасях чак толкова редовно 50-ти фактор там, както на лицето си.

Най-често петната от слънцето се появяват именно върху лицето и откритите ми части – деколте, ръце, рамене и гръб. Понякога пигментацията изчезва сама, а в други случаи се налага да прибегна до добре подбрани козметични продукти или процедури. Те обаче са фоточувствителни и затова към тях се обръщам през есента и зимата, когато няма да се излагам повече на слънце.

Пигментните петна в областта на деколтето ми се появиха бавно и неусетно, но за сметка на това се настаниха трайно в списъка с несъвършенства по кожата ми, които искам да махна. И понеже козметичните средства не помагат при по-сериозна пигментация като тази, за да реша проблема си прибегнах до химически пилинг в Derma Act.

Признавам, че до скоро, когато чуех за химичен пилинг, свързвах тази процедура с болка, силен дискомфорт и големи излющвания, които водят до социална изолация. Доста преувеличени твърдения. Този тип терапии са много ефективни, освобождават кожата ми от несъвършенства и я стимулират да се възстанови по естестен начин. Всъщност при съвременните химически пилинги, фокусът е насочен към комфорта на пациента и редуцирането на всякаква болка за него.

Ето защо реших да се доверя на съветите на дерматолозите и да прибегна към серия от 4 процедури, през период от 2 седмици, с които да премахна пигментните си петна.

Всяка една процедура започва с нежно почиствате на кожата в областта на деколтето, след което върху нея се нанасят няколко последователни слоя със салицилови киселини, които поетапно да изсветлят петната в първия, втория, третия и ако е необходимо и в четвъртия слой от кожата ми.

Времето, в което всеки един слой престоява върху кожата варира от 5 до 30 минути, в зависимост от дълбочината, на която трябва да ексфолира пилинга, концентрацията на киселината и състоянието на кожата. Ето защо единствено и само сертифициран дерматолог може да извършва тази процедура. Той трябва да прецени кой медицински продукт да избере и начина му на приложение за всеки един отделен случай.

По време на процедурите, както и след това не усетих никакъв дискомфорт, парене, щипане и т.н. Нямаше никакво излющване, а само постепенно изсветляване на досадните петна, които вече са в миналото.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]