Защо избрах почивка в Сицилия - Spring Lady

Spring Lady

Защо избрах почивка в Сицилия

Решението да замина за Сицилия беше малко неочаквано и както се казва „в последния момент“, въпреки че от много време имам желание да го направя. Много съм слушала за острова, за това колко е автентично, какви прекрасни плажове има, колко е приятен климата и каква невероятна храна на народни цени предлагат там. Но все не намирах време и достатъчно стимул да предприема подобно пътуване. До преди две седмици, когато попаднах на наистина добра оферта за почивка в Сицилия и по-специално в бленуваната от мен Таормина.

Гледала съм много снимки и видеа от там и това е градчето, в което най-много мечтаех да отида. Отдавна не бях предприемала такова мигновенно заминаване и то на организирана почивка, защото предпочитам да планирам времето и ангажиментите  си сама, но условията и цената на офертата наистина си заслужаваха. И така поразгледах обстойно ваканциите, които предлагат Ekvator.bg и за мое щастие открих прекрасен 4 звезден хотел, точно в Таормина. Казах си, че това е знак от съдбата, все пак се събраха няколко фактора едновременно, които наклониха везните към крайното ми решение – мечтана дестинация, плажове, хубав хотел, Италия, отлична храна, чартърен полет и изгодна цена. И трябва да ви призная, че след като се върнах, вече цяла седмица си мечтая отново да отида и то възможно по-скоро.

Както вече ви казах, полетът е организиран с чартър, който лети до Катания всяка събота. От там почиващите групи се посрещат от представители на туристическата агенция и се разпределят в съответния трансфер до резервирания предварително хотел. Фирмата организира ваканции във всички части на Сицилия, така че ако все още се чудите къде да почивате това лято или ранната есен, препоръчвам ви да се възползвате от техните оферти.

 

 

Трансферът до Antares, хотелът, който бях избрала продължи около час, а през това време българският гид от Ekvator.bg ни разказваше изключително интересни неща за Сицилия и Катания, покрай която се минава и за вулканът Етна, който съшо се намира в близост. Общо взето погълнати от интересната информация и новите гледки, пристигнахме неусетно.

Хотелът беше следващата приятна изненада. Намира се в Летояни, малко градче на 2-3 км от Таормина. Разположен е амфитеатрално, върху огромни скали, а стаите са организирани така, че от всяка се ракрива вълшебна, морска гледка. Италианците са го измислили умно и са прокопали тунел в скалите, с асансьори, които за секунди отвеждат гостите от хотела в градчето, а пясъчният плаж на Летояни е точно на 100 метра от него. Настаняването предлага закуска и вечеря, които са много, наистина много добри. Закуската е богата, а вечерята още по-богата и разнообразна. Всяка вечер на шведска маса се сервират 3-4 вида уникално вкусна паста, сред която със скариди, пистачо, с морски дарове, миди, както и традиционната за Сицилия паста норма с домат, патладжан и рикота. Вкус, който още бленувам. Освен това се предлагат различни меса, риба, салати, зеленчукови ястия, плодове и по една малка бутилка на човек уникално, ароматно, сицилианско вино.

Точно до входа на Antares се намира спирката на автобусите за Таормина, както и жп гарата, от която могат да се хванат влакчета до Катания, Месина, и Сиракуза. Въпреки, че Тормина е съвсем близо, не е удачно да се ходи пеша. Разстоянието е малко, но градчето е разположено на хълм и изкачването до него е трудно и времеемко. Затова сицилианците са организирали автобусчета, които тръгват от Летояни за Таормина и обратно на всеки 30 минути, чак до 00.30 часа. Цената на двупосочен билет е 3 евро. Голямото предимство на Летояни е, че разполага с голям, пясъчен плаж, за разлика Isola Bella, плажът на Таормина. Той е много красив и подходящ за панорамни снимки отгоре, но в същината си е каменист и пренаселен. От тази гледна точка, ако целта ви е да почивате, като се излежавате на плажа, Летояни е по-добрия избор.

   

  

Съвсем наблизо, на около 20 км се намира и селцето Савока, в което са снимани няколко сцени от легендарния мафиотски филм „Кръстникът“. Bar Vitelli, както и църквата Санта Лучия са сградите, където е заснет Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне и определено са места, които трябва да се видят не само от феновете на лентата. От Ekvator.bg са така любезни да организират полудневна екскурзия до там, както и до всички интересни градове в Сицилия. Аз се възползвах от тях и посетих вълшебните Палермо, Катания, Чефалу, Сиракуза и Ното, за които обаче ще ви разкажа подробно в следващите статии. Препоръчвам ви, специално за Сицилия да се възползвате поне веднъж от организираните екскурзии, защото гидовете са изключително начетени и разказват невероятно интересни случки, истории и факти. Това е място, което изобилства от такива и няма как да се научат от Google. Сицилия е история, слънце, усмивки, изумрудени води, най-вкусната италианска храна, вино, природа, красота …

ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ И В INSTAGRAM:

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]