Как се справям с пролетната умора - Spring Lady

Spring Lady

Как се справям с пролетната умора

Със сигурност в този период от годината на всеки един от нас се е случвало да се чувства изморен, да се събужда трудно, да усеща спад и отпадналост в енергийните си нива, както и всичките отрицателни последствия върху настроението, които са свързани с всичко това.

Логичното обяснение е, че това е много характерно за преходните сезони, каквито са пролетта и есента. Може да бъде обяснено по много начини, но най-честите причини са свързани с промяната във времето, в климата, в цялостните метеорологични условия и налягането. Това влияе по различни начини на организма ни и най-вече на хормоните. Начинът на живот през зимата, бедната на пресни плодове и зеленчуци диета, по-студеното време, застоялия начин на живот и повечето оставане в къщи без достатъчно слънцегреене, са фактори, които допринасят за това да изчерпаме нивата си на енергия и в периода април – май да се чувстаме доста по-изморени.

В тази статия реших да ви разкажа как се справям с пролетната умора и ще се радвам ако в коментар под нея ми споделите какви са вашите изпитани методи за преодоляването й.

Разбира се, това са факти от личния ми опит и съм наясно, че формулата не е универсална за всички нас.

Забелязала съм, че всяка година изпитвам по различен начин пролетната умора. Понякога е лека, друг път е по-сериозна, а в някой години изобщо отсъства. Това зависи от запасите ми, от това дали съм боледувала често, как съм почивала през зимата, дали съм прекарвала достатъчно време навън и на слънце, дали съм хапвала достатъчно плодове и зеленчуци, т.е. как съм се подготвяла за настъпващата пролет.

Обикновенно през март започвам приемането на мултивитамини и витамин C. Разбира се, витамин С е най-добре да си го набавям от пресните плодове и зеленчуци, затова увеличавам консумацията им. Тук е добре да отбележа, че не забравям, че голяма част от тях идват от парникови отглеждания и със сигурност не са толкова богати нито на витамин C, нито на други витамини, така че се съобразявам с произхода на плодовете и зеленчуците.

МОИТЕ РИТУАЛИ В БОРБАТА С БЕЛЕЗИТЕ НА УМОРАТА

Бих ви посъветвала, ако умората, която чувствате е значителна и ви пречи на ежедневието и работата да се консултирате със специалист, за да може наистина да сте наясно от какъв тип витамини и минерали имате нужда.

Може би тук е моментът, в който ще ме питате дали е вярно, че от витамините се напълнява?

Истината е, че има витамини, които биха могли да повишат апетита и това са витамините от групите А и Б витамините, както и бирената мая. Така че да, биха могли да повишат апетита, но те не са причината за напълняването, а причината е самото хапване. Те просто отключват повишен апетит, който по принцип е спаднал, когато човек е уморен.

Освен мултивитамини, в пролетния сезон, за засилване на имунната защита, защото когато тя спадне много по-лесно мога да се разболея от вирусни и бактериални инфекции, приемам и пробиотични добавки.

KАКВО ПРАВЯ, КОГАТО ИСКАМ ДА ВЛЯЗА ВЪВ ФОРМА

През този сезон съм много внимателна с диетите, защото всяко едно ограничаване в този момент би могло да изтощи организма ми и да доведе до но-силна пролетна умора. Обикновенно това състояние при мен отшумява за 3-4 седмици, затова планирам разтоварващите ми дни на сокове или плодове да са през май.

 

Снимките са направени с Panasonic LX100 II

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Beauty откритие – новата грим серия на Filorga

Моето ново любимо място в София

Maison’s вече с нояо премиум меню

Моят уикенд градски маршрут

Днес споделям 16 неща за мен

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]