Maison’s вече с ново премиум меню - Spring Lady

Spring Lady

Maison’s вече с ново премиум меню

Преди малко повече от седмица ви разказах в блога за Maison’s  и вкусната пица и бургер, които хапнахме заедно с една от най-близките ми приятелки там. Може би някой от вас ще ме критикуват за това, че съм обядвала бургер в заведение, тъй като това е типична „улична“ храна. Да, и това е така, но на мен ми е много по-приятно да консумирам бургер, седнала на маса в заведение с хубав интериор, а той да е красиво поднесен с два соса, в които докато съм погълната от интересен разговор, сладко, сладко да си топя пържени картофки. Все пак тенденцията в последните няколко години е вкусните бургери да не принадлежат само на улицата, а и на ресторантите, нали така? 🙂

Новото ми любимо място в София

В Maison’s, без претенции за излишна помпозност, но с много уют и любов сервират предложения от редовното си меню в комбинация с разнообразни обедни предложения, а от края на 2018-та година, асортимента е обогатен и с премиум ястия и напитки. Продуктите, които се използват за приготвянето им са внимателно подбрани, а самите блюда са колкото традиционни, толкова и неочаквани откъм вкусови съчетания. Така например, ако сте традиционалисти и не обичате да експериментирате много с храната бих ви препоръчала да опитате крехкото свинско бон филе с мус от гъби и картофен гретен с трюфел или ребърцата, които предлагат с картофена салата и домашна майонеза.

 

Ако пък сте по-смели и обичате да експериментирате с различни вкусове бихте могли да си поръчате шоколадова салата с прошуто и бейби моцарела, последвани от френско петле със сос от кокос и глазирани моркови.

Готвачът, създал премиум менюто, за щастие е помислил и за любителите на морските храни като мен. В предложенията изпъкват ястия като кралски скариди с аспержи и перно, стек от риба тон със салца от лешници и забележете рядко срещаните в ресторантите в София крака от кралски рак.

На десерта аз лично обърнах специално внимание, защото сервират невероятно вкусно панджиало с маскарпоне, а това е „Десерта на десертите“ поне по мое мнение.

 

Освен прецизно селектираното кафе Кафа, тук намерих и доста здравословна опция за напитка – висококачествен японски зелен чай Матча, който се сервира по специален, атрактивен начин лично от бармана. Мястото предлага също премиум вина, уискита, кики и авторски коктейли.

  

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Моят уикенд градски маршрут

Днес споделям 16 неща за мен

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моята интерпретация на леопардов принт

Поверително от сака ми за тренировки

Петък вечер по софийски

3 градски находки от изминалата седмица

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]