Моят уикенд градски маршрут - Spring Lady

Spring Lady

Моят уикенд градски маршрут

Обичам да излизам из центъра на София. Особено през уикенда, когато градът се е отърсил от трафика и шума и мога да се насладя на истинската красота на столицата. Да вървя пеша из малките централни улички, да откривам нови интересни местенца, да се любувам на красивата архитектура, да изпия чаша червено вино и да хапна нещо вкусно в някое уютно заведение в центъра. Уикендът е и времето, в което правя голяма част от снимките си за Инстаграм и блога и винаги знам предварително къде точно в центъра ще снимам и какво.

Днес реших да ви разкажа за  един от любимите си маршрути за разходка, приятно прекарване и снимки в София.

Започвам с прекрасната, малка уличка с романтичното име Париж. Обичам да се разхождам по нея, а и снимките се получават много добре там, заради постройките със запазена красива архитектура, които й придават „западняшки“ вид.

 

Тя ме отвежда до една от най-внушителните сгради в София – храм-паметника „Св. Александър Невски“, където обичам да влизам, за да запаля свещ.

След това маршрутът ми продължава в карето до градинката на Кристал, между „6-ти септември“ и „Шишман“, където улиците са едни от най-популярните в центъра на столицата. Харесва ми да се рахождам по тях и да разглеждам симпатичните малки магазинчета с красиво подредени цветни витрини, да си купя ароматно кафе, чай или някой дребен, симпатичен сувенир за вкъщи.

Днес споделям 16 неща за мен

Това, което най-много ми допада в тази част на центъра, обаче са уютните ресторанти, барове и кафенета, при направата, на които е обърнато внимание на детайлите. Харесвам стилните места, които предлагат вкусна храна, добро вино и създават усещане за топлина и уют.

Именно такова е любимото ми Spaghetti Kitchen на ул. 6-ти септември 9, където нямам търпение да завърша разходката си. Това заведение винаги успява да ме стопли с интериора си, особено в такъв леден, зимен ден като днешния, защото всички детайли са помислени с много вкус. Ако поради някаква причина все още не сте го посещавали, е време да поправите този пропуск, защото ви очаква изключително топла и приятна атмосфера, усмихнато отношение и качествена храна.

Под елхата: Моят Коледен шопинг списък

Основното меню е стегнато и включва салати, антипасти и брускети, паста, пици, основни ястия, много предложения на грил и разнообразен винен лист. Аз много харесвам как приготвят пастата там и затова често поръчвам именно това. В случая се спрях на много леки спагети Трапанезе с чери домати, моцарела Фьор ди Лате, пресен босилек и бадеми, а за следващия път си набелязах пица Тартуфо с моцарела, горгонзола, манатарки и трюфелов зехтин.

Може и да ви прозвучи странно, но аз обожавам калоричното маскарпоне и винаги обръщам специално внимание на десертите в менюто на едно заведение.

Тук може би е моментът, в който да отбележа, че любимото ми сладко изкушение е най-вкусното панджиало в София, което се предлага именно в Spaghetti Kitchen. Този път обаче реших да му изневеря с нещо различно и много вкусно – новото бяло панджиало с кокосови блатове и мус с белгийски шоколад. Опитайте го и съм сигурна, че няма да съжалявате.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Днес споделям 16 неща за мен

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моята интерпретация на леопардов принт

Поверително от сака ми за тренировки

Петък вечер по софийски

3 градски находки от изминалата седмица

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]