Какво променям в грижите за кожата си през есента - Spring Lady

Spring Lady

Какво променям в грижите за кожата си през есента

Направило ми е впечатление, че хората масово неглижират грижите за кожата през есента и пропускат този важен преходен сезон, отправили поглед към зимата и ниските температури, които ще стресират организма и кожата им.

Забелязала съм, че есента е много важна по отношение на кожата ми. През този сезон полагам много грижи, за да възстановя щетите, които съм й нанесла през летните месеци, когато натрупва доста загар. Грижите, които полагам са насочени в две основни направления – излющване (пилинги) и дълбока хидратация.

Пилингите отстраняват най-горния повърхностен слой на епидермиса, където са и мъртвите клетки. Така помагам на здравите и жизнени клетки да си проправят път и кожата ми да засияе. Правя пилинги само през есента и винаги при специалист дерматолог, защото тези процедури крият не малък риск за кожата. У дома, веднъж седмично ексфолирам с подходящ козметичен продукт. Правя го много нежно, за да не се получи преексголиране, от което кожата ми страда.

Основната грижа, на която наблягам е хидратацията. През есента започвам активна употреба на серум. Това е втората стъпка след почистването на кожата ми. Използвам го редовно сутрин и вечер, е понякога пропускам дневната си доза, но за сметка на това никога не забравям да го нанеса вечер. Освен това започвам да използвам по-богати на съставки кремове за лице и околоочен контур. Обикновено избирам субстанции, които са и със слънцезащита SPF 15 или 20, нищо, че слънцето не е така щедро през тези месеци. Ако не нанасяте крем в областта на шията и деколтето, ви съветвам да зпочнете да го правите в най-скоро време, защото както знаем, по шията можем да разберем възрастта на една жена.

Освен това всяка есен си правя мезотерапии, съобразявам се каква храна хапвам и приемам добавки, които помагат кожата ми да изглежда свежа и сияйна. Ако искате да научите за всичките ми ритуали, с които целогодишно се боря с блезите на умората, кликнете на този ЛИНК.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Girls can do anything – най-новото ароматно послание на Zadig&Voltaire

Иконичният L’interdit на Givenchy се завръща тази есен

Находка на деня: JOY by Dior

5 неща, които си купих през изминалата седмица

С две ръце ЗА мезотерапията

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]