Поверително от сака ми за тренировки - Spring Lady

Spring Lady

Поверително от сака ми за тренировки

Спортният сак за всеки човек е уникален, а съдържанието му е съобразено с целите и личността на индивида, който го носи. Въпреки силното ми старание да поддържам моя организиран, постоянно ми се случва да имам време само колкото да го взема и да се изстрелям към залата. В тези моменти често забравям някои важни неща, а това разваля удоволствието от тренировката ми или я проваля изцяло. Затова се старая да го поддържам винаги „зареден“.

В този пост реших да споделя с вас, какъв е моят начин да приготвя сака си бързо, кои са нещата, които са “must have” в него и как ги подбирам.

Първо разделям екипировката си на две – неща, които са ми нужни по време на самата тренировка и такива, които ми трябват преди и след нея.

Съвсем естествено към първата група спадат спортният екип и маратонки

Обикновено тренирам с клин, спортен сутиен и потник (или суитчър в зимните месеци). Винаги избирам дрехи от най-качествените материи, предлагани от най-добрите спортни марки на пазара. Причината за избора ми, е че практикувам предимно групови кардио тренировки, при които изпотяването е много силно и за да се чувствам комфортно, без запаряване, материите трябва да са задължително „дишащи“ (dry fit). Винаги тренирам с качествен спортен, а не обикновен сутиен и ви съветвам и вие да го правите. Спортният сутиен, освен, че е много удобен при тренировка, си е „инвестиция“ в дългосрочен план, защото е произведен така, че да предпазава тъканта на женските гърди от отпускане и увисване.

Спортните обувки са следващото нещо, което слагам в сака си. Имам няколко вида, в зависимост от тренировката, която ще практикувам. Ако ще тичам – маратонките са за тичане, ако ще тренирам, съответно са за зала. Ако обаче съм тръгнала за kangoo jumps – обувките са специални за този вид тренировка. 

Към втората група продукти включвам неща, които консумирам преди и след залата. Както вече споменах, тренировките ми са предимно кардио. Те натоварват тялото ми активно и провокират обилно потене, чрез което губя значително количество минерали и най-вече магнезий. За да предотвратя появата на магнезиев дефицит, който от своя страна води до чувство на умора, болки в мускулите, крампи и други неприятни усещания, ми се налага да приемам допълнително количество, извън това, което се съдържа в храната ми. В сака си винаги нося по едно саше Допелхерц Спорт директ. Това е магнезий с витамини и минерали с приятен вкус, който приемам директно върху езика – без вода, непосредствено преди тренировка. Дори понякога го правя в движение, докато отивам към колата.

Въпреки, че във всички фитнеси и спортни зали продават вода, аз винаги нося по една бутилка в сака си. За да запазя организма добре хидратиран пия около 300 мл 30-40 минути преди тренировка и същото количество веднага след нея. Никога не пия вода по време на самото занимание.

Плодът е последното от нещата, които никога не забравям да взема в сака си. Обикновено това е банан, защото възвръща енергията ми, засища, а също така е и един от любимите ми плодове.

Фотокредит начална снимка: Коко Кръстев за SOhealth magazine.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Петък вечер по софийски

3 градски находки от изминалата седмица

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

50 нюанса сиво и няколко идеи как да го носим

 

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]