Петък вечер по софийски - Spring Lady

Spring Lady

Петък вечер по софийски

Този пост е вдъхновен от прекрасната петък вечер, която имах в края на септември и от едно много различно заведение в сърцето на София, което всъщност беше основната причина вечерта ми да е именно такава. Ще започна разказа си от там, че аз не съм голям фен на продължаващите до ранните часове излизания в петък, защото обикновенно се чувствам доста изморена от работната седмица. Харесвам петъците с вкусна вечеря и хубаво вино, след което с моите приятели отиваме в някой готин бар с приятна музика и изпиваме по 1-2-3 хубави коктейла, а аз се прибирам към 00 -1 часа и се наспивам добре, за да съм по-енергична през уикенда.

Моят уикенд градски маршрут

Въпросната петък вечер за мен и моя приятел започна към 18.30 часа с разходка по Раковска, където по пътя ни за театър Сълза и смях, забелязахме много уютно изглеждащата градина на Jasmine Urban Gastro Bar. Имахме билети за постановката „Грамофон“ с един от любимите ми български актьори – Виктор Калев и след края й се отправихме към заведението с идеята да хапнем нещо вкусно и да изпием по чаша вино. Първото нещо, което ме очарова в Jasmine, беше оригинално декорирана с множество фенери, свещи и лампички градина, която ни отведе до същинската част на заведението.

Новото ми любимо място в София

Там ни посрещна много любезно момиче от персонала, която ни обясни, че можем да вечеряме на първия етаж, а след това да се присъединим за по няколко коктейла към откриващия се точно тази вечер LOFT Bar на по-горния етаж. “Супер“, казах си „С два куршума два заека. Вечеря с вино долу и после бар горе, идеално ни се получи“.

Признавам, че това елегантно заведение ми хареса по всички параметри – стилна, но не претенциозна обстановка, великолепна модерна и лека храна. Брускетите и филето от пъстърва, което сервират с домашен хумус, мариновани кореноплодни и шафранов сос, както и канолите с портокал и рикота за десерт са предложения, които задължително трябва да опитате.

Менюто предлага още доста разнообразни и апетитни ястия, а виненият им лист е това, което ме очарова. Освен, че предлагат любимото ми вино Brunello di Montalcino, цели 80 вина могат да бъдат поръчани на чаша!

LOFT Bar-ът на втория етаж пък ми даде усещане за съвременна градска среда, където човек може да изпие няколко коктейла с приятели, заобиколен от свежи и готини хора, а след това да отиде да се забавлява в някоя дискотека до сутринта.

Барманите в Jasmine Gastro Bar са създали голямо и интересно меню от най-разнообразни авторски коктейли, вариации на класическите, които според мен ще задоволят и най-претензиозните сред вас. Ако сте фенове на кафето ви препоръчвам да опитате коктейлът Espresso Latino, в който има ром, калуя, кафе иииии маракуя! Свежо, нали?

Ако искате да раберете за още няколко мои софийски находки, можете да го направите ТУК.

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady  

 

3 градски находки от изминалата седмица

Бутилка вино за 3500 евро?!Да! Когато е брунело!

11 полезни факта за виното и здравето

Освежаващ коктейл за края на работния ден

11 неща, които подобряват настроението ми

6 live изпълнения, които ме вдъхновяват

 

2 Comments
 • Niki Peti Iliana Ivanovi
  says:

  Много харесвам блога!
  Харесвам ревютата, които правиш…
  Просто си истински човек!
  Явно е, че това е твое призвание. Личи си от труда и страстта, които влагаш в работата си…както и това че го правиш с усмивка.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]