Новото ми любимо място в София - Spring Lady

Spring Lady

Новото ми любимо място в София

Не се сещам за нищо по отпускащо от това в свободното си време да се срещна с мои приятели в някое хубаво заведение в София, да хапнем нещо вкусно, да изпием по едно питие и да си поговорим на дълго и широко за пътешествия, интересни случки, срещи и нови места, които сме открили. Именно такава беше и историята, за която искам да ви разкажа в този пост.

21 идеи как да носим риза с пуловер

Малко преди нова година се уговорих за един дълъг, съботен обяд с приятелка, която не бях виждала много отдавна. Поводът беше предстоящо нейно пътуване до Северен Тайланд. А аз имах щастието да посетя тази местност през изминалата година. И така, аз поех ангажимента да й разкажа с подробности относно забележителностите и бита на местните хора, а тя да избере мястото на срещата ни. Изненада ме приятно, защото уговорката беше в заведение, което не бях посещавала до този момент и което определено ме очарова.

Затова в рубриката ми за градски находки, днес искам да ви разкажа за това просторно, уютно и вкусно място в София. Става въпрос за Maison’s, който се намира на ул. Д-р Йордан Йосифов 8. Още с влизането си разбрах, че съм попаднала в заведение със съвременен интериор, допълнен с оригинални декоративни елементи, удобна мека мебел, усещане за уют и модернистичен дух. Сервитьорите са учтиви, забавни и някак успяват да те накарат да се почувстваш като сред приятели.

  

След като разгледахме апетитното меню, поръчахме свежа салата с козе сирене и смокини, пица Куатро формаджи и Веган бургер с пържени картофки. Всичко беше много вкусно, но изборът беше труден, защото заведението предлага голямо разнообразие от салати, предястия, паста, пица, бургери, суши и други основни ястия.

И понеже бургерът беше невероятно вкусен, а пицата беше точно такава, каквато съм яла в Неапол си направих труда да разпитам персонала за продуктите, които използват при приготвянето им. Оказа се, че пицарят е ходил на няколко обучения в Италия, за да се научи да прави традиционна неаполитанска пица, а хлебчетата за всички бургери се правят на място, именно затова са толкова вкусни. Освен това бях приятно изненадана от факта, че от Maison’s правят доставки на цялото си меню до вкъщи. Така мога да поръчам основно ястие или суши у дома или пък пица, паста или бургер, ако съм в някой от „калоричните“ си дни.

Моят уикенд градски маршрут

    

Съвсем скоро пък заведението е лансирало свое премиум меню, включващо предложения като Френско петле със сос от кокос и глазирани моркови, Еленско бон филе с гъши дроб, Стек от риба тон със салца от лешници, Крака от кралски рак, Телешки стек с мус от гъши дроб и планински гъби, чай Матча, кафе Кафа, луксозни вина, интересни коктейли и лимитирани уискита. А аз обещавам, че още следващата седмица ще го опитам и ще споделя впечатленията си тук.

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Днес споделям 16 неща за мен

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моята интерпретация на леопардов принт

Поверително от сака ми за тренировки

Петък вечер по софийски

3 градски находки от изминалата седмица

Моите ритуали в борбата с белезите на уморат

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]