Моите тайни за красиво тяло - Spring Lady

Spring Lady

Моите тайни за красиво тяло

Много от нас смятат, че красивото тяло се дължи на добри гени, то е дар от Бога и поради тази причина, хората, които го притежават са „обречени“ винаги да са във форма, без значение какво хапват и колко тренират. До някъде трябва да се съглася с това твърдение, но само донякъде. От личния си опит мога да кажа, че наистина гените са от съществено значение, но само до 30 годишна възраст. След това, всеки човек, дарен от Бога с хубаво тяло, трябва да полага доста сериозни усилия, за да има красива фигура.

Хубавото тяло е плод на много труд и грижи, защото никой не може да съхрани фигурата си млада и елегантна за цял живот. В моят режим съм включила 3 елемента: балансирана диета, физическа активност и подходящи козметични практики. Тайната на стройното тяло, гладката кожа и доброто здраве за мен е полагането на грижи за постигането им всеки ден!

Може би в този момент много от вас очакват, че ще започна да ви съветвам да практикувате десетки диети и изморителни тренировки, за да постигнете красива фигура. Напротив! Давам си сметка, че това е доста преекспонирана тема и подобни натоварвания и ограничения не са за всеки. Важното е да се чувстваме добре в кожата си.

Хубава кожа

И като стана въпрос за нея, ще ви споделя, че за мен, златното и задължително правило, към което се придържам, за да имам хубаво и секси тяло е кожата ми да бъде красива. А красивата кожа е гладката и добре епилирана кожа, без врастнали косъмчета и дискомфорт. Дълго време смятах, че мога да постигна това с добре познатите на всички ни способи за премахване на окосмяването като епилатор, кола маска, самобръсначки и кремове. Надявах се, че гладката кожа ще ми се отплати за болката и до някъде успяваше, но не успя да откупи дискомфорта от врастналите в кожата косъмчета. До момента, когато реших да махна всичкото си нежелано окосмяване с лазер. Лазерното обезкосмяване е най-хубавото нещо, което може да направи едно момиче за себе си. Благодарение на него вече забравих какво беше това възпалени косъмчета, радразнения и други подобни дискомфорти.

Забравих и за притесненията, свързани с това дали съм в подходящо състояние, за да отида на плаж, басейн или в спа центъра, защото винаги съм в такова. Кожата ми е като на бебе, без нито един косъм и съм безкрайно щастлива от този факт! И ако смятате, че лазерната епилация е лукс, ще побързам да ви успокоя, че това вече съвсем не е така. В Jewel skin например, използват най-ефективните лазери на пазара, а цените на процедурите са много приемливи.

Казвам ви всичко това, защото вече навлязохме в зимния период, подходящ за тези процедури и ако стартирате с тях през януари например до април-май ще имате идеално гладка и хубава кожа, без никакво нежелано окосмяване.

Диета

Неведнъж съм споделяла, че не съм привърженик на ограничаващите диети, а на здравословното хранене без крайности. Сега ще поясня. Стремя се да хапвам „истинска храна“, която не е пържена, консервирана или пакетирана. Не се ограничавам от нищо. Обичам тестено, пица, паста и сладко и си хапвам редовно. Общо взето консумирам всичко, което ми се яде, но много внимавам с количествата. Превърнала съм в навик приемането на малки количества, без да преяждам. Така организмът ми се чувства по-добре. Моите хранения обикновенно са през деня, избягвам вечерята и слушам тялото си, за да разбера от какво има нужда то. Ако наддам някой килограм само намалям порциите с храна, докато не вляза обратно във форма.

Тренировки

Тренировките ми са по 3-4 пъти в седмицата. Не харесвам фитнеса, много е пренаселен и скучен за мен, затова предпочитам груповите кардио тренировки, като канго джъмпс. Веднъж седмично правя йога, която помага за развиване на гъвкавоста на тялото и за менталното ми здраве. А ако съм твърде заета и не мога да отделя време за ходене до фитнеса, тренирам у дома. Правя упражнения за крака, дупе и разбира се любимите ми коремни преси.

Превърнала съм упражненията и тренировките в навик, точно както всеки ден мия зъбите си или пия сутрешното си кафе. Съветвам ви, ако все още не тренирате, да направите движениет част от живота си. В началото подобно усилие може да е трудно за мотивиране, но с времето сами ще се изненадате на лекотата, с която го правите и прекрасния начин, по който изглеждате и се чувствате!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]