Мезотерапията за коса спря косопада ми - Spring Lady

Spring Lady

Мезотерапията за коса спря косопада ми

Защо е нужно всяка есен толкова да се променя тази наша коса, че да имаме цели периоди, в които не сваляме ластика от нея или направо шапката? Сякаш е друга и изобщо няма нищо общо с начина, по който изглеждаше през лятото. Истината е, че с възрастта косата губи силата си, съответно не е толкова лъскава, а с всяка изминала година преходните сезони й се отразяват видимо. Именно изтъняването на косъма е това, което забелязвам в края на зимата, а и с възрастта.

Така или иначе на границата между сезоните сме подложени на външни и вътрешни промени и стрес, които оказват влияние на организма ни. А в последните 2 години много силно влияние върху състоянието на косите ни оказва и коронавируса. Няма жена, която да не се оплаква от обилен косопад в следствие преболедуване и изключително трудно възстановяване на косата след това.

Аз не правя изключение. Ето защо днес реших да ви разкажа за една терапия, която много помогна да възстановя растежа на косата си след тази неприятна болест. Това е мезотерапията за коса в комбинация с филър за коса.

Косопадът ми се появи 2-3 месеца след като се излекувах от ковид и беше толкова обилен, колкото никога до сега. Пробвах всичките ми познати методи до момента, които винаги са ми помагали срещу сезонния косопад – добавки, серуми, специални шампоани, но нищо не го повлия. Направи ми впечатление и нещо друго. Това, което винаги съм забелязвала след сезонен косопад е, че в рамките на няколко месеца на мястото на опадалата коса започва да расте нова, но след ковид това не се случи. Косата спря да пада, но на места остана много рядка и не успя да се възстанови.

Ето защо реших да потърся нещо различно и по-инвазивно, което да реши проблема ми. Така се спрях на комбинацията от мезотерапия + филър за коса, които направих в Jewel skin. Процедурите са иновативни и ефективно се прилагат при лечение на всякакъв вид косопад, дори и при мъжете, а резултатите са впечатляващи. Използват се много фини игли, с които през 1-2 см в скалпа се инжектират коктейли с витамини, олигоелементи, растежни фактори и други субстанции, с които се стимулира производството на колаген и се ускорява клетъчната активност. А всичко това води до сгъстяване на косата, която освен това расте по-бързо и по-здрава.

Необходимо е да се направят 6-8 процедури, през период от седмица до 10 дни. Аз забелязах резултат след 4-тата процедура. На местата, където косата ми беще видимо по-рядка започнаха да се появяват множество нови косъмчета, които след време оформиха цели кичури с нова коса.

Препоръчително е за още по-голям ефект да се поставя и филър за коса. Той се поставя по същия начин – инжекционно и съдържа 7 патентовани биомиметични пептида, които ревитализират космения фоликул, подобряват плътността на косъма и възстановяват космения пигмент. Филъра за коса се препоръчва при по-тежки случаи, като косопад при мъже, видимо разреждане на косата при жени и мъже, след трансплантация и др.

Оставям и координати на естетичния център, където си правих процедурите:

Jewel Skin

Естетичен Център

адрес: гр. София 1007, бул. “Арсеналски” 125

тел: 02 / 865 32 93

моб: 0884 07 07 48

https://www.jewelskin.bg

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]