С тези козметични продукти спрях косопада и сгъстих косата си - Spring Lady

Spring Lady

С тези козметични продукти спрях косопада и сгъстих косата си

Здравата и красива коса допринася силно за увереността и самочувствието, както на мъжете, така и на жените. Тя е индикатор за здраве, за младост и жизненост и е едно от първите неща, които другите забелязват у нас. Тя е един от най-ценните ни аксесоари, затова в грижата си за нея винаги подхождам внимателно – използвам качествена козметика, пия добавки, подстригвам я редовно и съм свела термичното й третиране само до използване на сешоар.

Въпреки това през октомври миналата година, без никаква логика, получих невиждан за мен до този момент косопад. И той не беше хормонален.

Как установих косопада? В интерес на истината, не беше много трудно. Забелязах, че при всяко измиване в ръцете ми оставаше много по-голямо количество паднали косми от преди. Знам, че е нормално всеки ден да падат между 70 и 100 косъма, но аз губех такова количество по няколко пъти на ден, почти при всяко разресване. Надявах се, че проблемът е сезонен и ще отшуми за 2-3 седмици или максимум месец. Но за съжаление това не се случи. Дори не забелязвах да има тенденция за намаляването му, а косата ми започна да оредява все повече. Използвах какви ли не шампоани, лосиони, масла и добавки, но без никакъв резултат, което все повече ме подтискаше и депресираше.

И точно, когато се чувствах в истинска безизходица и не знаех какво повече да напрая, получих покана за коледното парти на швейцарската козметична марка Revalid. В интерес на истината не бях ползвала техни продукти до момента и единственото, което знаех, беше, че предлагат продукти за коса, които се продават само в аптеките. Събитието протече изключително приятно с концерт на Любо Киров, но преди това от фирмата бяха подготвили кратко представяне на цялата продуктова гама на марката. Естествено, когато се стигна до серията, която се бори с косопада, аз наострих уши. Продуктите съдържат иновативна съставка, която оказва стимулиращо действие директно върху стволовите клетки в космения фуликул! А от там всъщност започва растежа на самия косъм! Впечатлих се! Това, което чух за действието на продуктите и резултатите от употребата им, определено ме зарадва и реших да им се доверя. Все пак са швейцарска марка, а всички знаем какво означава терминът швейцарско качество.

Спрях се на два продукта, с които да направя последен опит за справяне с този досаден проблем – Стимулиращ шампоан за измиване в комбинация с Regrowth серум, който да нанасям в корена всеки ден.

Честно казано в началото бях скептично настроена. Както споменах по-горе, бях пробвала вече какво ли не и не таях много големи надежди. За щастие обаче, явно експертите от Revalid са си свършили перфектно работата, защото започнах да забелязвам отслабване на косопада още на втората седмица, а в рамките на 1 месец той тотално спря.

От презентацията на продуктите съм запомнила, че при по-дългата им употреба, израства нова коса, а останала се заздравява, става по-плътна и жива. Затова и продължих употребата им до ден днешен (малко повече от 3 месеца вече). Това, с което мога да се похваля, освен трайното спиране на косопада е, че на мен наистина ми израстна нова коса, която преди месец беше под формата на къси, стърчащи навсякъде косъмчета, а сега вече се оформя като цели кичури, особено отпред, където е най-видимо. Количеството е толкова значително, че дори се шегувах, че ми е израстнал чисто нов бретон, който не съм имала преди.

Тайната е в Redensyl®, ключовата съставка, която се съдържа и в шампоана и в серума. В Redensyl® има екстракти от дървото лиственица и листата на зелен чай, които са познати с това, че поддържат цикъла на растеж на косата. Те оказват стимулиращо действие директно върху стволовите клетки в космения фуликул, откъдето всъщност започва растежа на косъма. За най-оптимални резултати е препоръчително продуктите да се използват в срок от 3 до 6 месеца (при мен периодът е почти 4 месеца вече), като е необходимо серумът да се нанася в корена всеки ден на мокра или суха коса.

Повече информация за продуктовата гама на Revalid можете да откриете ТУК, а самите продукти са налични в по-добрите аптеки.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]