Как пазарувам и плащам сметките си по време на извънредно положение, без излишен риск - Spring Lady

Spring Lady

Как пазарувам и плащам сметките си по време на извънредно положение, без излишен риск

Маски, ръкавици, дезинфектанти, изолация, хоум офис …

Последното не е нещо ново за мен, тъй като вече 2 години работя от вкъщи, свикнала съм и в интерес на истината ми е приятно да го правя. Откакто бе въведено извънредното положение започнах и да тренирам вкъщи и да се храня изцяло вкъщи и да прекарвам свободното си време пак вкъщи. Общо взето за отрицателно време се научих да правя всичко от вкъщи.

Това, което определено не ми е приятно е социалната изолация и притеснението да влизам в затворени помещения извън дома си. Не съм от онези страхливи жени, които тотално са се параноясали от вируса, но като всеки нормален човек и аз се притеснявам от магазините, аптеките и гишетата, изпълнени с хора, където рискът е най-голям. Искам да съм максимално спокойна за себе си и близките си и да сведа вероятността от докосване на заразени повърхности до минимум.

Ето защо в този пост реших да ви разкажа по какъв начин пазарувам и плащам сметките си по време на това извънредно положение, за да намаля този излишен риск.

ПАЗАРУВАНЕ

Аз съм от жените, които винаги знаят точно и конкретно какво искат да купят и прекарването на дълго време в супермаркета в разходки и чудене между рафтовете не ми е присъща черта. Просто сега го правя още по-бързо, като спазвам всички указания за хигиена. Предпочитам да пазарувам в малките магазинчета около дома си, вместо в големите супермаркети, защото няма опашки и смятам, че в такива места хигиената се поддържа много по-лесно, отколкото в големите магазини. Освен това по този начин подпомагам и дребния и среден бизнес, който в момента има нужда именно от това.

И не използвам пари! Моля? От няколко години, откакто навлязоха безконтактните банкови карти се разплащам само с тях и почти не използвам пари в брой. Промяната при мен първоначално се наложи, когато започнах да нося само много малки дамски чантички и реално нямах място в тях за портфейл. По-късно установих, че всъщност е много по-лесно и удобно да нося само една карта със себе си, вместо пари и монети. А освен това е и много по-хигиенично, защото не пипам замърсените повърхности на банкнотите. Изключително важно предимство в период на корона вирус пандемия!

ПЛАЩАМ ВСИЧКИТЕ СИ БИТОВИ СМЕТКИ ОНЛАЙН

Никога не съм харесвала гишетата за битови сметки, пълни с хора и ДА, много по-удобно и бързо е да плащам всичко онлайн, но основната мотивация да мигрирам към изцяло този начин на заплащане е коронавирусът. Използвам Моята Fibank. Това е любимият ми тул, който съм въвела в живота си. Ползвам го като физическо лице и също така в професионален план за нуждите на работата ми като фрилансър и блогър. Плащам по-малки такси за трансакциите си онлайн, получавам преводите си и банкирам дистанционно, без да ми се налага да посещавам клон на банката или да се съобразявам с работно време, защото опциите са достъпни 24/7.

Изключително добро впечатление ми прави, че Fibank мисли за своите клиенти в периода на пандемия и сега подарява на всеки един промо пакет с дигитални услуги, който е безплатен за 1 месец. Самото откриване също е безплатно и може да бъде направено дистанционно, без да се налага да се ходи до офис. А пакетът включва неограничен брой безплатни плащания на комунални услуги и много други полезни неща, за които можете да научите повече ТУК.

Откакто е обявена пандемия започнах да плащам и почти всичките си сметки през Моята Fibank – ток, вода, топлофикация, телефон, кабелна телевизия, интернета у дома, дори и домейна на блога. Бързо и сигурно е, защото не ми се налага да регистрирам картата си в множество сайтове, без да съм убедена в нивото им на защита, удобно е и ми спестява излишно ходене до рисковите гишета за заплащане на комунални сметки, където приемат само пари в брой.

Всичко това ме кара да се замисля, че социалната изолация ще затрудни много по-малко хората като мен, които преди пандемията, за да пестят време, са изградили една добра, дигитална култура. И дали в крайна сметка всичко това не се случва, за да се развият техническите познания у много хора в пъти по-бързо? Who knows?

Изпращам ви виртуални прегръдки. Бъдете здрави!

#ОстанетеСиВкъщи

2 Comments
  • Наталия
    says:

    Много харесвам блога!
    Просто си истински човек!
    Явно е, че това е твое призвание. Личи си от труда и страстта, които влагаш в работата си…както и това че го правиш с усмивка.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]