Как да се справим с болките в гърба на работното място - Spring Lady

Spring Lady

Как да се справим с болките в гърба на работното място

Неправилната поза и многото часове, прекарани пред компютъра, носят със себе си неприятни болки по целия гръбначен стълб, а понякога дори могат да причинят по-сериозни проблеми, като изкривявания и прегърбване. Прекомерният стрес също е пряко свързан с болките в гърба, а спортът, разбира се е най-доброто средство за борба с този тип проблеми. За съжаление ние, работещите жени, в днешно време се разкъсваме между офисните си задължения и семейните си ангажименти и не ни остава никакво време за упражнения и тренировки. Съветвам ви, ако се припознавате в тази категория, да увеличите физическата си активност не къде да е, а именно на работното място. Това може да стане като замените за час или два стола си с фитнес топка например.

Докато стоите на нея ще стимулирате всички мускули в горната част на тялото, които са отговорни за баланса, а това ще допринесе за подобряване на цялостната ви стойка и изправянето на гърба. Тук е много важно да обърнете внимание на правилната позиция на тялото – гърба ви трябва да е идеално изправен. В противен случай рискувате да постигнете обратен ефект. Обикновенно работата в една и съща поза  с приковано внимание в монитора, създава мускулен дисбаланс, като една част от тях се скъсяват, а друга се разтягат излишно. Това са и основните причини за прегърбването, което от своя страна води до болки и други по-сериозни проблеми.

Съветвам ви още докато сте в офиса, да правите колкото се може по-често упражнения, които да изиват гръбначния ви стълб в противоположна позиция на тази, в която стоите статично по цял ден. Това е лесно постижимо отново с удобната фитнес топка. Единственото, което трябва да направите е да легнете с гръб върху нея, подобно на упражнението мост и да започнете леко да се движите и разтягате, докато усетите отпускане на натоварените гръбначни мускули.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]