Защо е хубаво да почистваме скалпа - Spring Lady

Spring Lady

Защо е хубаво да почистваме скалпа

Когато имам хубава, здрава и жизнена коса, това ми дава увереност, самочувствие, усещане, че съм красива и харесвана от хората, с които общувам. С течение на годините обаче забелязвам, че някой фактори като боядисване, честите ми тренировки и използването на сух шампоан отвреме навреме, значително влошиха състоянието на скалпа ми, а оттам и на корените на косата. Друг негативен фактор е и изобилието на силикони в състава на съвременните шампоани и балсами. Те трудно се измиват и съответно замърсяват до известна степен скалпа. Всичко това предизвика по-бързо омазняване на косата ми, заради което се налага да я мия все по-често. Затова направих обстойно проучване за причините, които го предизвикват и кои са начините да се боря с него, а опита си ще ви разкажа в този пост.

Косата е продължение на кожата на главата. Те са неразривно свързани. Ето защо дълбокото почистване на кожата на главата е задължително. Смогът в градовете, замърсяванията, цигареният дим, прахът – всички те замърсяват скалпа по същия начин, по който и кожата на лицето. За да имаме хубава и здрава коса е необходимо да се грижим за кожата на главата по същия начин, както и за кожата на лицето. Това включва почистване, ексфолиация и хидратация. Колко от нас обаче го правят в действителност? А лошата кожа на главата обикновенно се дължи на плътния слой мъртви клетки, в почистването на които обикновенният шампоан е безсилен. Разтварянето и отмиването им е възможно само със специални детоксикиращи маски за скалп. Те почистват кожата в дълбочина и регулират себума, защото поглъщат излишните мазнини и балансират отделянето им.

Почистването на скалпа решава и още един проблем: недостатъчнате хидратация, която води до накъсване на косъма. Добре овлажнената кожа на главата, подобрява обмяната на веществата по нея, което пък оказва влияние при формирането на луковиците и жизнеността на косъма. Така, с течение на времето косата става по-здрава и по-красива, а косопадът намалява.

За съжаление много малко марки предлагат такъв тип маска за коса и потребителите трудно се ориентират. Аз открих един продукт, който наистина е много добър и силно ви го препоръчвам. Това е PHYTODETOX PURIFYING MASK PRE SHAMPOO на PHYTO, почиставаща скалпа маска, която използвам преди шампоана веднъж седмично. Текстурата й е много приятна, розова на цвят, а ароматът на евкалипт е изключително свеж. Тази маска почиства скалпа ми в дълбочина, само за 10 минути абсорбира всички нечистотии, освежава и пречиства косата и скалпа.

В съставът й влизат пречистващо Етерично масло от евкалипт, Екстракт от хамамелис, който има антиоксидантно действие, Екстракт от градински чай и лайка за успокоение и пречистване и Корен от репей, който пък контролира пърхота и регулират производството на себум.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]