Какво иска косата ми? - Spring Lady

Spring Lady

Какво иска косата ми?

Вярвам, че много от вас споделят моето мнение, че когато говорим за външен вид на една жена, косата е най-голямото й богатство. Когато имам хубава, здрава, плътна и жизнена коса, това ми дава самоувереност, самочувствие, усещане, че съм красива и по-харесвана от хората, с които общувам. Няколко пъти, обаче, съм попадала в периоди, в които ситуацията с косата ми не беше такава. Страдах от косопад, накъсване и цифтящи краища, все неща, които не биха зарадвали нито една жена. Честно казано, това се отразяваше силно отрицателно на настроението и самочувствието ми, но пък ми помогна да разбера какво наистина иска косата ми. За мое огромно съжаление тя не може да се гримира и малките несъвършенства за разлика от тена на лицето, не могат да се скрият. Трябва да е естествено красива, жизнена и здрава, а за това ми помагат редица ежедневни грижи, които полагам. В тази статия ще споделя с вас кои са те:

Използвам качествени продукти.

Използването на подходящи продукти е едно от задължителните условия, за да имам здрава и красива коса. Тук основните замесени са качествените шампоани, балсами и маски. За да предпазя връхчетата от накъсване, никога не пропускам да нанеса балсам върху измитата коса, а веднъж седмично вместо него използвам подхранваща маска. Освен това, за да запазя косата си от термично увреждане при изсушаване, както и от студения въздух през есента и зимата, преди сешоара, нанасям масло, което запечатва хидратацията в косъма.

Помагам на косата си да расте.

Забелязала съм, че честото подстригване на косата ми, независисимо колко мъничко е, стимулира нейния растеж. Затова посещавам фризьора си веднъж на два месеца. Освен това в хранителния си режим през есента и пролетта съм включила и добавка, която подхранва, заздравява и стимулира растежа на косата и ноктите ми. Харесвам капсулите, които предлагат Doppelherz, защото са много лесни за прием, съдържат естествени съставки и са произведени в Германия, държава, известна със завишения контрол върху производството на хранителни добавки.

 

Предпазвам я от увреждане.

Наясно съм, че прекомерната употреба на сешоар, маша и преса, може значително да увреди косата ми, затова съм свела употребата на тези уреди до минимум. У дома използвам само сешоар – 3 пъти седмично, маша – само в специални случаи, при които искам косата ми да е на вълни, а преса използвам почти никога.

Вятърът, студеното време и дъждовете са други фактори, които влиаят зле на косата ми. Затова, за да я защитя в зимния сезон използвам топли шапки и качулки.

Това са моите тайни за красива и здрава коса. А кои са вашите? Ще се радвам да споделите в коментар под поста.

Ако сте пропуснали статията „Моите ритуали в борбата с белезите на умората“, можете да я прочетете ТУК,

както и „Какво променям в грижите за кожата си през есента“ ТУК.

Целувки,

Благомира

Днес споделям 16 неща за мен

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Girls can do anything – най-новото ароматно послание на Zadig&Voltaire

Иконичният L’interdit на Givenchy се завръща тази есен

Находка на деня: JOY by Dior

5 неща, които си купих през изминалата седмица

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]