Как оптимизирам багажа си, когато пътувам - Spring Lady

Spring Lady

Как оптимизирам багажа си, когато пътувам

Всички знаете, че обожавам да пътувам. Това е нещото, което ме прави щастлива и ме зарежда с положителна енергия. Самата мисъл, че ще посетя нови места, ще срещна различни хора, ще опитам местната храна и ще направя прекрасни снимки ме кара да се усмихвам. Единственото нещо, което мога да отбележа като неприятна за мен емоция е приготвянето на багажа. Преди години изобщо не можех да преценя какво точно да взема и мъкнех огромни куфари с дрехи, които изобщо не обличах. Дори си спомням едно конкретно пътуване до Тайланд, където имах тоооолкова много багаж, че след шопинга там буквално не можех да закопчея куфара и скачах върху него, докато накрая не успях.

За щастие се поучих от грешките и притесненията си по летищата, свързани с максимален обем килограми и изградих своя собствена система, с която оптимизирам багажа в куфара си, така че в малък обем да побера много неща.

  1. Винаги проверявам прогнозата за времето в конкретната дестинация и период на моя престой.

Ужасно много пъти ми се случва да нося много багаж ей така, за всеки случай, а след това не го използвам. Затова първото нещо, което правя преди да започна да опаковам куфара си, е да прегледам прогнозата. Така имам по-ясна представа какво да взема според времето и не нося ненужни предмети или дрехи.

  1. Предварително комплектовам дрехите си

Един добър начин да избегна носенето на повече дрехи е като планирам аутфитите си за всеки ден от пътуването. Избирам дрехи, които се съчетават помежду си и позволяват повече от една комбинация. По този начин, с няколко елемента създавам много различни визии.

  1. Не сгъвам дрехите, а ги навивам на руло

Един от най-добрите начини, с който оптимизирам пространството в моя куфар е като навивам дрехите на руло, вместо да си сгъвам. Не можете да си представите колко място се спестява по този начин и си спестявам досадни гънки , които в повечето мои пътувания нямам с какво да изгладя. Разбира се най-деликатните дрехи, които са склонни да се мачкат повече, поставям най-отгоре в куфара.

  1. Козметика и хигиенни продукти

Това са може би нещата, които заемат най-голямо пространство в багажа след обувките, разбира се. Затова винаги взимам с мен травъл сетове на най-неoбходимите неща. Може би ще ви е интересно какво точно включвам в козметичния си несесер? Шампоан, балсам, део стик и паста за зъби в малки опаковки, които се продават навсякъде в големите beauty вериги. Крем за лице, фон дьо тен и спирала за очи. Освен това в багажа ми винаги намира място и моят епилатор, защото харесвам кожата си идеално гладка и мека. От близо година използвам Panasonic ES-EL8A, който се превърна в неразделна част от мен. Епилира безкомпромисно и най-труднодостъпните места, а дизайнът му и фактът, че е на батерия ми спестяват доста място, защото не ми се налага да взимам и зарядно. Другото нещо, което много харесвам в Panasonic  ES-EL8A е, че има мъничка приставка тип пемза, която често използвам по време на лятната си почивка, когато стъпалата ми са на показ.

Дано да съм ви била полезна с моите трикове за приготвяне на багаж и да успеете да подготвите един перфектен куфар, в който да ви остане място за шопинг находки и сувенири. И не забравяйте, че дори да забравите нещо, винаги можете да си го купите там, където отивате.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]