Да разбием целулита преди лятото. Мисията възможна - Spring Lady

Spring Lady

Да разбием целулита преди лятото. Мисията възможна

Сигурна съм, че ако попитам 50 жени какво биха искали да променят в себе си преди лятото, поне 45 от тях ще ми кажат, че желаят да заличат целулита. За съжаление, статистиката показва, че между 80% и 90% от жените страдаме от портокалова кожа, независимо дали сме слабички или по-пълни. С приближаването на лятото, когато по-разголените дрехи започват да доминират и плажовете да ни привличат, тези цифри направо будят отчаяние.

Но това не е единственото нещо, което притеснява дамите. Прави ми впечатление, че повечето от тях се втурват да правят строги диети в последния момент, което е много грешно и води до йо йо ефект, отпускане на кожата, поява на стрии и различни несъвършенства по бедрата и дупето. Ето защо в този пост ще ви разкажа какъв е моят комплекс от мерки, които ми помагат да се справя с целулита.

Задължително условие според мен е да се пие много вода. В голяма част от случаите, появявата на целулит е в резултат на нарушено равновесие между складираните мазнини и тяхното отделяне. При този дисбаланс се натрупват вода и токсини, мастните клетки се уголемяват и изплуват нагоре, като изпъват съединителната тъкан. Т.е. задържа се вода, примесена с токсин, а всички знаем, че обикновенно задържаме вода, когато не пием достатъчно количество от нея.

Също така е необходимо да се храним здравословно и да спортуваме редовно. Хубаво е тренировките да са поне 3-4 пъти седмично, а от менюто си трябва да изключим или поне минимизираме хапването на пържени храни, алкохол, тестени и захарни изделия и да ги заменим с пресни плодове, зеленчуци, риба, морски дарове, храни, богати на фибри и натурален шоколад.

Освен стриктен и здравословен режим на хранене и редовен спорт, се нуждаем от нещо повече в тази нелека борба с тази проблемна зона. Тук на помощ ни се притичат различните антицелулитни кремове, гелове и масла, които можем да използваме у дома. Моят пръв съюзник сред тях е серията Body Slim на Лаборатории LIERAC, която включва 3 продукта:

МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ПРЕОФОРМЯЩ И РАЗКРАСЯВАЩ КОНЦЕНТРАТ ЗА ТЯЛО, който съдържа активен кофеин и патентован комплекс на Lierac със свещен лотос, подпомагащ елиминирането на мазнините. Текстурата на продукта е много лека, с прекрасен аромат, попива в кожата мигновенно, а за да разкрие пълния си ефект (до 50% намаляване на целулита) е необходимо да бъде нанасян върху проблемните зони всяка сутрин и вечер в продължение на 28 дни.

ЛИФТИНГ КОНЦЕНТРАТЪТ е вторият продукт от серията. Той е с нежна серумна текстура и мигновен ефект. BODY-LIFT EXPERT е първата противостарееща грижа за тяло с двойно действие – на повърхността и в дълбочина в клетъчната мрежа, която оформя, разкрасява кожата и възвръща младежкия й вид и тонус моментално. Ефектът се дължи на съдържащия се в продукта пептид от грах, способен да стимулира ендогенния синтез на еластинови и колагенови влакна. Нанасянето му отново е сутрин и вечер върху проблемните зони.

 

Установено е, че излишните мазнини се натрупват в специализирани клетки в хиподермата, които се наричат адипоцити. Съществуват два вида адипоцити – бели и кафяви. Белите натрупват мазнини, а кафявите ги изгарят.

Вдъхновени от криолиполизата (метод, при който излишните мазнини се елиминарт чрез изстудяване до -10°C), Лаборатории Lierac са успяли да създадат продукт, действието, на който наподобява ефекта на изстудяване върху адипоцитите. За да го постигнат, те са идентифицирали ирисин като ключов посланик при реакцията на мастната тъкан към студа. Този протеин предизвиква високи нива на поглъщане на мазнините, следователно осигурява стягащ ефект, предимно от изгарянето на кафявите адипоцити. Използвайки това научно откритие, Лаборатории Lierac създават BODY-SLIM КРИОАКТИВЕН КОНЦЕНТРАТ, със съставка Про-Ирисин, който изгаря кафявите адипоцити и мазнините, като в същото време осигурява превенция на повторната им поява. Продуктът съдържа липолитичен кофеин, златна съставка в стягащите продукти, добавен тук под формата на активен комплекс, който позволява абсорбирането на съставката и следователно неговата биоаналитичност.

За стягане на кожата в областта на деколтето и бюста пък, Лаборатории Lierac са създали МОДЕЛИРАЩ КРЕМ ЗА БЮСТ И ДЕКОЛТЕ. В него са комбинирани стягащ комплекс от лешникови олигопептиди и екстракт от японска мандарина с депигментиращ ефект. Освен, че стяга, продуктът предпазва кожата от появата на пигментни петна.

Ако се придържате към тези 3 простички правила, ще пречистите лимфната си система, черния дроб и цялостно своя организъм, което неминуемо ще доведе до загуба на няколко сантиметра в обиколката ви и редуциране на портокаловата кожа, за да посрещнете лятото със самочувстие и високо вдигната глава!

:* :* :*

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]