КАК ДА "РЕМОНТИРАМЕ" ЗОНАТА ОКОЛО ОЧИТЕ? - Spring Lady

Spring Lady

КАК ДА „РЕМОНТИРАМЕ“ ЗОНАТА ОКОЛО ОЧИТЕ?

Искам да изглеждам свежа и отпочинала е фразата, която естетичните дерматолози вероятно чуват ежедневно. Отпускането на кожата, намаляването на обема и развитието на фини линии и бръчки допринасят за остаряването на лицето. Когато тези фактори засягат зоната около очите, те често оказват значително влияние върху естетичния външен вид на човека. Очите ни отразяват нашите емоции. Неслучайно ги наричат „прозорец към душата“. Когато сме влюбени, те искрят, когато сме щастливи, те светват… Но с течение на времето, погледът придобива уморен вид и става все по-трудно годините да бъдат скрити, когато очите ги издават.

Зоната около очите е изключително нежна и тънка. Любопитно е, че тази зона е една от най-подвижните върху човешкото лице. За 24 часа окото прави около 15 000 движения  усмивки или намръщвания, което всъщност е причина и за появата на мимически бръчки. Първите се появяват около 25 годишна възраст, когато започва и процесът на естественото стареене на кожа, тъй като с годините намалява производство на колаген и еластин. Стресът, агресивните ултравиолетови лъчи и неблагоприятната околна среда ускоряват появата на бръчките. Това е моментът, когато всяка дама трябва да започне да се грижи целенасочено за кожата около очите.

КАКВО ДА НАПРАВИМ, КОГАТО БРЪЧИЦИТЕ ОКОЛО ОЧИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА НИ ДРАЗНЯТ ДОТОЛКОВА, ЧЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЯХ ВИЖДАМЕ В ОГЛЕДАЛОТО?

Деликатният околоочен контур може да бъде стегнат, повдигнат, мимическите бръчки да се заличат, тъмните кръгове да се тушират, а изгубеният обем да се възвърне чрез различни естетични процедури. Най-популярната сред тях е ботулиновия токсин. Инжектирането му в малки количества в зоната около очите предизвиква нейната релаксация и изглаждане. Така наречените бръчици “пачи крак” се заличават за период от 3 до 6 месеца.

МЕЗОКОНЦИ

Поставянето на езоконци е друга инвазивна процедура, която третира успешно малките, издаващи възрастта бръчици. Методът е неоперативен, като при него с игла се поставя специална тънка монофиламентна нишка. При изваждането на иглата конецът остава подкожно. В рамките на три-четири месеца конецът се резорбира напълно, а изглаждащият ефект продължава около година.

ФИЛЪРИ

Филърите пък са подходящи за запълване на хлътналите участъци под очите, където започва и т.нар. “долина на сълзите“. Тук е нужно да се използва висококачествен продукт с не много голяма плътност като филърът MaiLi Precise например. Формулата им е разработена чрез използване на технологията Oxi Fee, която дава възможност да се използва 24% по-малко филър за постигане на несравним обем, гъвкавост и изпъкване с изключителна дълготрайност.

Процедурата се прави задължително от лекар дерматолог, който преценява точно какво количество е необходимо, за да не се получи „препълване“ или траен оток под окото. Зоната е изключително деликатна и би следвало да бъде третирана само от опитни специалисти. Процедурата придава на очите младежки вид, спокойно и усмихнато излъчване, прави долния клепач по-гладък, с по-малко бръчки, заличава торбичките и тъмните кръгове под очите. А ефектът е видим моментално и се запазва от шест месеца до година.

РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФТИНГ

Радиочестотният лифтинг е адекватна процедура, която работи като профилактика на бръчките и стяга областта около очите. Известен е още и като лифтинг в обедната почивка, защото може да се направи бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване, подуване и подпухване. Обикновено се препоръчват 4-5 процедури, които се правят през определен период от време, а от личен опит мога да препоръчам процедурата NuEra Tight, за която съм ви разказвала подробно ТУК.

МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ОЧИ

Тя се препоръчва за намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите поради стрес, генетична предразположеност, нарушения на кръвообращението и други фактори. Инжектират се  различни по състав комбинации, най-често съдържащи хиалуронова киселина, рускус, витамин С и антиоксиданти, които подобряват микроциркулацията, еластичността и периокуларния дренаж.

Периодът на извършване на процедурите се променят в зависимост от индивидуалните особености при всеки пациент, но обикновено се прилагат за 6 -8 седмици с 1 сесия на всеки 2 седмици. Ефектите се виждат от първата сесия. В сравнение с останалите методи за подобряване  на тази зона, мезотерапията за околоочния контур е бърз, лесен за изпълнение и относително безопасен метод, който може да бъде провеждан многократно през годината. Единствения недостатък според мен е краткотрайния ефект. При мен е видим само 2-3 месеца.

И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ОКОЛООЧНИЯ КРЕМ!

Невероятно е, но има жени, които въвеждат околоочния крем в ежедневния ритуал за грижа доста по-късно от средата на 20-те си години. Ако не сте го направили, на 40 спешно имате нужда от включването му в грижата сутрин и вечер. Суперделикатната кожа в околоочната зона на тази възраст вече издава отдалеч степента на стареенето. Съставки като ретинол и антиоксиданти осигуряват най-добрите резултати.

Официален вносител на висококачествените филъри MaiLi е Bul Med Consult.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КОЖАТА СТАРЕЕ. СПРЕТЕ Я!

ФИЛЪРЪТ Е НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА СЪВРЕМЕННАТА ЖЕНА

MEDICAL AESTHETIC BUSINESS FORUM #9

ПЕПТИДИТЕ СА КЛЮЧЪТ КЪМ КРАСИВАТА КОЖА

NUERA TIGHT МЕ ИЗБАВИ ОТ ЦЕЛУЛИТА И СТЕГНА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО МИ ЕДНОВРЕМЕННО

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКАТА БИБЛИОТЕКА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]