Пептидите са ключът към красивата кожа - Spring Lady

Spring Lady

Пептидите са ключът към красивата кожа

За пептидите и тяхната роля в борбата с несъвършенствата по кожата и възрастовите ù изменения се говори все повече. Ето защо в тази статия ми се иска да поговорим за тях, какво представляват, какво е тяхното влияние и как да си ги набавяме.

Пептидите са част от всяка наша клетка. Представляват протеинови молекули, които регулират и контролират важни процеси в нашето тяло. Състоят се от аминокиселини и участват в дейността на целия организъм – от апетита до либидото, от способността за бързо заспиване до настроението и работоспособността. Имат уникалното свойство да „комуникират“ с клетките на колагена и с растежните фактори като им предават сигнали да стартират благоприятни промени.

Те могат да бъдат както от изкуствен, така и от естествен произход и наред с останалите неща пептидите влияят и на кожната младост и здраве. Активират способността на кожните клетки да се възстановяват и регенерират, повишават синтеза на колаген, еластин и други важни елементи, успокояват възпалението и стимулират имунитета на кожата. Ето защо в последните години се превърнаха в предпочитана съставка за голяма част от козметичните продукти и хранителните добавки за красота. Имайте предвид, че за да се постигне ефект, пептидите трябва да стимулират структурата на кожата вътрешно и външно, ежедневно, в малки дози, в продължение на няколко седмици. Ето защо е най-добре да приемаме пептиди (колагенови пептиди) като хранителна добавка и в същото време да използваме козметични продукти, които ги съдържат.

Пептидите не са лекарства, не са хормони, не предизвикват пристрастяване и нямат странични ефекти!

КОЛАГЕНОВИ ПЕПТИДИ

Те се приемат вътрешно и действат като градивни елементи, обновявайки телесните тъкани, кожата, костите и ставите. Могат да предизвикат синтеза и реорганизацията на нови колагенови влакна, като по този начин поддържат нашата тъканна структура. Те са разтворими в студена вода, високо смилаеми и се абсорбират изключително лесно от нашите тела, като над 90% се усвояват в рамките на няколко часа след консумацията. А това само по себе си гарантира ефективна доставка на основните пептиди и аминокиселини до мястото им на действие в нашите тела. Съдържат се в най-различни добавки за красота, а човек доста лесно може да се обърка от многообразието, което предлага пазара. Продуктът, който определено мога да препоръчам сред тях е Колаген Beauty на Doppelherz.  Приемам го от години, като си правя курсове от 3 месеца прием и 1 месец почивка. Съдържа и екстракт от асай бери, Витамини А, C и Е, цинк, мед и биотин, които също са много важни за доброто състояние на кожата. Смея да кажа, че кожата на лицето ми, за моите 40 години изглежда перфектно. Стегната е, гладка, нямам нито една бръчка и до голяма степен го отдавам на Колаген Beauty и колагеновите пептиди, които приемам чрез него.

КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ С ПЕПТИДИ

Козметичните продукти за домашна грижа също са напълно способни да отключат потенциала на пептидите. Молекулите им са малки и проникват добре в по-дълбоките слоеве на кожата, като козметологията все повече използва къси пептиди, които съдържат не повече от десет аминокиселини. Те активират способността на кожните клетки да се възстановяват и регенерират, повишават синтеза на колаген, еластин и други важни елементи, успокояват възпалението и стимулират имунитета на кожата.

Като цяло ефективността на козметиката с пептиди се крие в нормализирането на жизнената активност на всяка клетка, предотвратяването на стареенето на тъканите и гарантирането на безопасността на генетичния материал. В тази връзка пептидите са изключително полезни и изключително необходими за рехабилитация на кожата след определени козметични процедури, например лазерно лечение, химически пилинг, както и различни видове операции. Те носят големи ползи и огромен козметичен ефект и в борбата с белезите след акне.

Ефективността им зависи и от концентрацията им в продукта. За непрофесионалист обаче ще бъде трудно да определи каква е тя. Затова като ориентири се използват други фактори. Опаковката е много важна. Пептидите са „крехки“ и в буркани с отворено гърло се разпадат доста бързо, така че най-добрата опаковка за тези продукти са модерните флакони с безвъздушни вакуумни помпи.

Много пептиди се разпадат в досег с киселини или ретинол, така че е важно да следвате инструкциите на производителя и да се опитате да не комбинирате пептидните продукти на една марка с грижата на друга марка.

И не на последно място, роля играе състоянието на кожата. Ако е прекалено суха или, обратно, мазна и груба, ще бъде трудно за пептидите да проникнат до необходимата дълбочина. Използването на формула с пептиди само по себе си не изключва основната грижа за кожата, дори я прави по-необходима. Нежно почистване, редовно ексфолиране, използване на овлажняващи и регулиращи себума продукти, висококачествени защитни кремове – всичко това помага на продуктите с пептиди да покажат максимално ефекта си.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕА ЗА НАЙ-РАЗЛИЧНИ ТЕМИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ПРОФИЛА МИ В ИНСТАГРАМ: @blagomira.springlady

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЗАЩО ИЗБРАХ ДА НЕ ЯМ МЕСО И КАК МИ СЕ ОТРАЗЯВА ТОВА

КОЛАГЕНЪТ ЗА СТАВИ Е РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ ЗА КРАСОТА

ИМУННАТА МИ СИСТЕМА ИМА НУЖДА ОТ МОЯТА ПОМОЩ

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]