5 филма, които ме пренасят в Италия - Spring Lady

Spring Lady

5 филма, които ме пренасят в Италия

Понякога най-добрият начин да пътешествам до непознати и нови места е, като се насладя на филмите, които са заснети там.

Италия определено е любимата ми държава и едно от най-романтичните местенца за пътешествия по Света. За съжаление все още не може да се пътува до там, ето защо днес съм направила селекция от 5 филма чрез които да се насладим на колорита на тази държава.

Сигурно сте гледали някои от тях, но определено се заслужават и повторно гледане.

Под небето на Тоскана (Under the Tuscan sun)

Когато главната героиня Франсис (изиграна невероятно от Даян Лейн) решава да си купи къща в Италия, всички смятат, че е полудяла. Тя има хубав дом и уреден живот на университетски преподавател в Америка. Но Франсис е запленена от италианската природа и древна история и когато съзира 200-годишната вила, сгушена в сърцето на Тоскана, решава, че това е домът на мечтите й. Реставрацията на къщата, работата в градината, приготвянето на вкусна храна – всичко това запълва дните й с радост и удовлетворение.

Увлекателно и емоционално авторката ни повежда на пътешествие из най-красивите кътчета на Тоскана. Представя ни любопитни факти за историята, архитектурата и изкуството на тази област. Запознава ни с особеностите на местния колорит, като се започне от вкусната храна, ароматното кафе, начина на общуване на италианците, ужасното им шофиране и сърдечното им, дружелюбно държане.

Филмът потапя в идиличната атмосфера на италианската провинция и изпълва с носталгия по простия живот, по дребните радости и пълноценното общуване със земята и природата.

В лентата са показани много места в Италия, предимно в Тоскана – Флоренция, Арецо, Сиена, Рим и Позитано.

Ето и трейлъра към филма.

Любовта на Жулиета (Letters to Juliet)

Британка на име Клер оставя през 1957 година свое писмо, сгушено в една пукнатина на стената в къщата на Жулиета. Тя пита за своята любов към италианеца Лоренцо. Едва в наши дни писмото е намерено от красивата американка Софи, която точно се е запознала със „Секретарките на Жулиета“ – дами, които отговарят на тези любовни питания. Софи решава да пише на Клер.

След няколко дни за изненада на всички Клер идва във Верона. Придружава я нейният внук Чарли. Клер иска да намери Лоренцо, Чарли чувства, че е длъжен да придружи баба си, а Софи не може да се откъсне от тази красива история, която по-късно ще публикува в престижния „The New Yorker“,  и тръгва с тях на пътешествие из Тоскана, за да намерят стария възлюбен на британката.

Ето и трейлъра към филма.

Яж, моли се и обичай (Eat, pray, love)

В главната роля на Лиз е очарователната Джулия Робъртс. Тя уж има всичко, което всяка жена би мечтала да притежава – успешна кариера, собствен дом и любящ съпруг. Въпреки това нещо й липсва.

И тогава идва разводът, който подсказва на Лиз, че трябва коренно да промени живота си и да потърси това, което не й достига да е щастлива. Започва пътуването си от приказния Рим, където се научава да цени доброто приятелство, вкусна храна и ароматното вино. 

Ето и трейлъра на филма.

Туристът (The Tourist)

Американецът Франк (Джони Деп) посещава Венеция, за да лекува разбитото си сърце. Елиза (Анджелина Джоли) умишлено пресича пътя му – в преследване на свои собствени цели.

На фона на главозамайващата Венеция, Франк се впуска в романс, но скоро се оказва, че той самият е преследваният, след като двамата с Елиза са заклещени във водовъртеж от интриги и опасности.

Линк към трейлъра.

Малена (Malena)

Малена е история за пътуването на едно момче в мъжеството сред хаоса и нетърпимостта на Втората световна война. В малко сицилианско село Малена (Моника Белучи), най-красивата жена в града, става обект на все по-злонамерени клюки сред похотливите граждани и техните ревниви съпруги.

Но само нейният най-пламенен почитател, младият Ренато Аморосо, научава тайнствената й неразказана история.

Линк към трейлъра.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]