EVGENIA Popova представи своята колекция облека от световна класа - Spring Lady

Spring Lady

EVGENIA Popova представи своята колекция облека от световна класа

Брандът на младия български дизайнер Евгения Попова е избран да бъде част от един от най-големите инвестиционни проекти в сферата на модната индустрия в Азия. Новосъздадена дигитална платформа (YMYX), с централа в Шанхай, както и физически магазини, ще предлага селектирани модни колекции на дизайнери от цял свят, както за крайния потребител, така и за големи магазинни мрежи. Селекцията от дизайнери, които ще бъдат част от проекта, продължава около 2 години, като в нея влизат над 150 творци от цяла Европа. Във финалната фаза от подборът са определени близо 30 бранда, които ще работят с екипи от азиатската модна индустрия и съвместно с тях ще развиват своите креативни концепции.

Проектът „Посока. Движение. Следа.“ на бранда EVGENIA Popova бе официално представен на специално събитие, с участието на дизайнерката и нейния екип, което се проведе с подкрепата на „Vogue Vision by Митко Дамов“.

Брандът EVGENIA Popova е създаден през 2013 г. в Лондон, когато Евгения решава да следва соята мечта и да тръгне по този не лек път на твореца. През януари 2014 г. Евгения Попова създава своето ателие в България и премества бизнеса си в София. Тя прави своят първи дебют в Париж, което става по време на модното шоу Who’s next. Първата колекция на марката е много добре приета печели своите първи международни клиенти. Колекциите на Евгения Попова привличат интереса на клиенти от цял свят, сред които Кувейт, Ливан, ХонгКонг, Италия, Тайван, Бахрейн, Египет, Русия и Китай.

Всеки сезон брандът представя своите колекции на Парижката седмица на модата.

Дизайнерът подбира своите доставчици и партньори изключително прецизно, което гарантира изключително високото качество на колекциите. Материите се изработват в Италия и Швейцария, цветните принтове и дизайни в Холандия, а производството на самите облекла се случва в ателието на Евгения в София.

През 2017 г., съвместно с дизайнерското студио Claudia Doms, Евгения създава нов проект OCCI, който представлява креативна комбинация от иновативни методи приложени в дизайна и в изработката на дрехата – съвременни принт технологии в комбинация с майсторска ръчна изработка и материи от най-високо качество. OCCI предлага на млади творци да работят с Евгения и нейния екип, като заедно вдъхват живот на съвместни идеи. Проектът дава възможност на творците да наблюдават и изследват спецификите в поведението и третирането на различни материи и разширява техните творчески умения в областта на дизайна. Лабораторията създава нови таланти, като им дава възможност да покажат своето креативно виждане чрез идеи, които да бъдат развити в реални колекции. Идеята на проекта е OCCI съвместно с млади творци да презентират своите колекции в Париж и Азия.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady

 

5 неща, които си купих през изминалата седмица

Лятото принадлежи на белия деним. 20 идеи как да го носим

Любимата ми домашна морковена торта с маскарпоне

9 интересни факта за Фонтана Треви, които може би не знаете

31 летни визии за месец юли

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]