MAISON'S PREMIUM В СОФИЯ. КУЛИНАРНО ИЗЖИВЯВАНЕ С ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ - Spring Lady

Spring Lady

MAISON’S PREMIUM В СОФИЯ. КУЛИНАРНО ИЗЖИВЯВАНЕ С ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ

Днес ще ви заведа на кулинарно пътешествие в едно заведение с обновена концепция в София, което съм сигурна, че ще очарова всеки с менюто си и особено ценителите на по-изисканата храна. Това е Maison’s Premium. Намира се на ул. Акад. Борис Стефанов 4. Място с привлекателно уютен интериор, отделни помещения за пушачи и непушачи и за улеснение на клиентите – няколко места за паркиране точно пред входа.

Това, което обаче истински привлича тук е храната. Начело на кухнята е млад, но много талантлив и амбициозен шеф готвач, който определено очарова с вкусовете и предложенията, които приготвя. Менюто е авангардно, а ястията са едновременно смесица между така наречената комфортна храна и иновативното кулинарно изживяване. Интересни авторски предложения, поднесени със стилна презентация, която чак ми беше жал да „разруша“. Но си заслужаваше, защото вкусът на всичко, което опитах беше разкошен.

Тук можете да опитате например „Баничка с аспержи, поширано яйце, сос холандез и трюфел“ или пък „Тартар в канола върху канапе от целина, жълтък и зелено олио“. Препоръчвам ви „Пъстърва, поширана в масло и билки“, просто е разкошна!

Тартар в канола върху канапе от целина, жълтък и зелено олио
Пъстърва, поширана в масло и билки

Както казах по-горе, Maison’s Premium предлага смесица от т. нар. комфортна храна, но приготвена със съвременен почерк. Затова в менюто присъстват и любимите на всички бургери. Препоръчвам ви варианта с дърпано свинско и кисело зеле, разкошен е. За любителите на телешко пък има вариант и с такова месо, но най-нетрадиционния вид е бургерът с цял рак вътре. Сигурна съм, че не сте го срещали никъде до сега.

Телешки бургер
Бургер с рак

Стигаме и до десертите, само заради които също си заслужава да тествате заведението според мен. Задължително опитайте „Десертът на „Пепеляшка“, който е супер впечатляващ както на вид, така и на вкус. Представлява тиквен чийзкейк с център от пралина с карамелизиран бял шоколад върху какаов кръмбъл с тиквени семки, гел от лайм и шоколадови „клонки“.

Десертът на „Пепеляшка“

Виненият лист е съставен от висококачествени български предложения, като голяма част от тях бях срещала преди време в една от класациите за топ български вина, което прави Maison’s Premium част от списъка ми с места, които да посещавам редовно.

ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕА ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ПЪТУВАНИЯ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ПРОФИЛА МИ В ИНСТАГРАМ: @blagomira.springlady

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КЪДЕ ДА ХАПВАМЕ В БЕЛГРАД?

ХРАНАТА В ШРИ ЛАНКА – ЗА КАКВО ДА СТЕ ПОДГОТВЕНИ?

ЧЕРВЕНАТА ПУСТИНЯ УАДИ РУМ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]