3 неща, които правя, за да се спася от есенния косопад - Spring Lady

Spring Lady

3 неща, които правя, за да се спася от есенния косопад

Наскоро се завърнах от Египет, арабска държава, в която жените не са на 100% забулени, както в Доха например, но задължително крият косите си. Направи ми впечатление, че сред тези жени имаше такива с много красиви лица, но не носеха никакъв wow ефект със себе си, именно защото косите им бяха скрити. Тези дами изглеждаха по абсолютно един и същ мрачен начин. Това ме накара да се замисля, че косата освен символ на красота е и индикатор за здраве и символ на младостта. Тя е едно от първите неща, които другите забелязват у нас и подсъзнателно си вадят заключение за състоянието ни.

Също като египтянките и аз понякога прикривам косата си –  връзвам я или я скривам в шапка, когато не е много за показване. Усещането, че косата ми не е във форма определено ме подтиска и понижава самочувствието ми. А това традиционно се случва непосредствено след лятото, когато си давам сметка, че всеки ден е била изложена на много предизвикателства. Външните замърсявания, повишената оксидация, слънцето, морската вода, всичко това постепенно я е увреждало през целия сезон и през октомври заедно с листата на дърветата започва да пада.

След няколко поредни години на борба с този досаден сезонен косопад, установих, че за да изглежда косата ми добре през есента и зимата, тя трябва да се чувства добре. Трябва да е чиста и подхранена, не само отвън, но и отвътре.

Продукти против косопад

Вярвам, че и вие като мен имате доста несполучливи покупки, направени в търсене на наистина ефективен шампоан, който да спре косопада. Аз вече го открих и преди няколко дни ви разказах за него в един друг пост. След шампоана задължително нанасям балсам или маска по дължините за дълбоко подхранване, а за финал митично олио без отмиване. Освен това веднъж в седмицата, преди миене използвам маска, която почиства и детоксикира корена.

Хранителна добавка за здрава коса и нокти

Смяната на сезоните се явява стресов период не само за косата, но и за целия организъм. Той започва да се старае да не хаби енергията си за други неща, които в нормален момент поддържа. Едно от тях е здравето на косата. Ето защо, в тези периоди, състоянието й рязко се влошава и започва да пада. В последните години дори не чакам косопадът да настъпи с цялата си сила, а го стопирам още преди появата му, като превантивно започвам да пия Допелхерц актив за коса и нокти. Тази хранителна добавка съдържа вещества, които са в основата на здравата коса – масло от пшеничен зародиш, екстракт от семена на просо, цинк, мед и биотин. Приемам я всяка година по 2 или 3 месеца, като започвам от септември и продължавам през целия октомври и ноември.

 

Намалявам стайлинга

Типична грешка за жените, които желаят да компенсират оредяването на косата и загубата на обем е манията по стайлинг и стилизиращи продукти. Ето защо много внимавам с машата и пресата. С тях наистина успявам да скрия проблема за момента, но употребата им много бързо довежда до увреждане на кутикула на косъма и като резултат до неговото изтъняване, сухота и загуба.

И помнете: не изпадайте в крайности и паника. Less is more. Вслушвайте се в себе си и тялото си – така ще имате красива и здрава коса, кожа и нокти, а вие ще се чувствате и изглеждате добре!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]