Лимфен дренаж помага в борбата с целулита - Spring Lady

Spring Lady

Лимфен дренаж помага в борбата с целулита

Често срещано явление при хората, които се движат малко, консумират алкохол, много преработени храни и недостатъчно количество вода е забавената лимфна система. Тя спомага за отвеждането на токсините от тялото и когато е натоварена, организмът става податлив на настинки, болести, хронична умора, затлъстяване и целулит.

Предполагам, че на повечето от вас ви се е случвало да имате отоци по краката? Въпреки, че аз живея и се храня доста здравословно, задържането на вода и подутите крачета при мен са по-скоро често състояние, а не изключение. Особено през лятото и в дните, когато прекарвам много време в седнало положение на бюрото. Какво правя, когато краката ми натежат?

  1. Първото нещо, което е и с моментален ефект е след като се прибера у дома да облея пръсците и стъпалата си със студена вода. След това лягам на дивана за около 10 минути, и вдигам краката в противоположна на земята посока, за да улесня раздвижването на кръвта и лимфата, която се е насъбрала в тях.
  2. Пия много вода. Забелязала съм, че колкото по-малко вода пия, толкова повече задържам и се подувам. Ето защо се стремя в подобни ситуации да пия колкото се може повече течности.
  3. Ако искам по-дълго време краката ми да са слаби и без целулит, особено през лятото, веднъж седмично си правя лимфен дренаж с BTL Lymphastim. Лимфният дренаж увеличава обема на лимфния поток около 20 пъти, което помага на лимфната системата да изхвъли токсините. А отоците и целулитът са точно това. Най-хубавото е, че процедурата е релаксираща, трае около 60 минути, в които си почивам в приятната обстановка в Derma-act и изобщо не е болезнена. Обувам специални панталони, които са снабдени с въздушни възглавници. Те започват постепенно да се надуват с въздух в определена последователност (от долната част на краката към корема) и с определена сила. Целта им е да зададат една посока и да стимулират оттичането на лимфата от намиращите се в по-повърхностните части на тялото съдове към регионалните лимфни възли, с цел по-бързо елиминиране от тялото.

Лимфният дренаж може да се използва за подсилване на ефекта от антицелулитни и отслабващи процедури, като BTL и криолиполиза. Но е много важно да се комбинира с адекватен прием на вода, за да може да се поддържа здравословен воден баланс. Освен за разкрасвяване, процедурата помага за по-бързо справяне с настинки и вируси, а също и в борбата с умората.

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]