Как се справих с целулита - Spring Lady

Spring Lady

Как се справих с целулита

Коя от нас не мечтае за дълги и изваяни крака, стегнато дупе и плосък корем – едни от основните символи на женската хубост, въплътени в идеала за красота на мъжете? Със сигурност обаче  целулитът не се вписва в това определение, а статистиката за този неприятен проблем е безпощадна. Над 85% от жените страдаме от портокалова кожа, а в това число попадат както дами, стремящи се към активен и здравословен начин на живот, така и други, за които спортът и правилното хранене съвсем не са приоритет.

Кои са причините, които помагат на целулита да се появи? Първата, и вероятно най-сериозна причина, е наследствената предразположеност, следвана от възрастта, нездравословното хранене, базирано на хамбургери, пържени картофки, изобилие от въглехидрати и липса на достатъчно вода, плодове и зеленчуци. От което неизменно следва и проблемът с наднорменото тегло, а то е четвъртата причина за поява на портокалова кожа. Далеч не са без значение и заседналият начин на живот и вредните навици, като честият прием на алкохол и тютюнопушенето.

Аз се храня доста балансирано. Старая се да си набавям достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци, хранителни продукти с минимално участие на овкусители, консерванти и подобрители. Приемам често прясно изцедени сокове, защото витамин С ускорява обмяната на веществата и подобрява микроциркулацията на кръвта. Освен това тренирам активно по 3-4 пъти в седмицата от години. Въпреки това не мога да се справя с наличието на целулит. Истината е, че при мен е мъничко (1-ва степен), само в областта на дупето и бедрата, но не изчезва въпреки тренировките и здравословния начин на живот.

Ето защо реших да опитам нещо повече. Апаратни процедури, които да ме избавят от малкото, но за сметка на това ужасно досадна портокалова кожа. Заложих на BTL Unison в Derma-Act. Процедура, която комбинира монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни, което води до преизграждането и възстановяването на засегнатите от целулит тъкани.

Първоначално бях доста скептично настроена, защото вървайте ми, водила съм всякакви битки с този проблем и всички до една неуспешни. Скептицизмът ми категорично надделяваше в началото на курса от процедури, който предприех, но рязко се изпари след 3-тата, когато кожата на бедрата и дупето ми значително подобри вида си.

 

Ефективноста на процедурата се крие именно в комбинацията от монополярна радиочестота и акустични вълни. Радиочестотата доставя енергия и нагрява тъканите в дълбочина, което позволява бързо и безопасно натрупване на топлина и поддържане на терапевтична температура по време на процедурата около 42-43 градуса. Апаратът е снабден със специални сензори, които позволяват проследяване на нагряването в реално време докато трае процедура. Усещането е на масаж с леко загряване, без парене или дискомфорт. Ефектът от радиочестотата се усилва още повече от използването на фокусирани акустични вълни, които правят кожата по-еластична, по-гладка и по-равна.

  

Третирането с BTL Unison се извършва на зони, като времетраенето на процедурата зависи от размера и вида на зоната.

Броят процедури също е строго индивидуален. При мен забелязах ефект още след 3-тата, но препоръчителният брой процедури вариара от 4 до 8 или повече, ако степента на целулит е много висока.

BTL Unison е подходяща за абсолютно всяка възраст, няма нужда от никакъв възстановителен период и никаква подготовка преди извършването й. Иключвам единствено препоръката, че преди и след терапията е хубаво да се пие по-голямо количество вода, което помага застоялите течности в целулитните депа по-бързо и лесно да се отправят към лимфната система, а от там и да се изхвърлят от тялото. В този ред на мисли би било удачно, ако организмът ви е склонен да задържа вода, да комбинирате BTL Unison с лимфен дренаж за още по-голям ефект.

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]