Гладката кожа и нейната тайна - Spring Lady

Spring Lady

Гладката кожа и нейната тайна

Смятам, че гладката кожа без окосмяване определено е изискване на нашето време, защото  осигурява един куп предимства на поддържаните и уважаващи себе си хора. И под поддържани нямам предвид само тези, които се разхождат с хубава прическа и оформен маникюр, а хората, които полагат дългосрочни грижи за външността си. За съжаление, обаче борбата за гладка кожа на моменти направо си е жестока. Лично аз съм минала през всички кръгове на депилационния ад. В различно време експериментирах с епилатор, кола маска, самобръсначки и кремове. Тогава мислех, че гладката кожа ще ми се отплати за болката и до някъде успяваше, но не успя да откупи дискомфорта от врастналите в кожата косъмчета. Затова съм изключително щастлива, че един ден взех решението да опитам лазерната епилация. Категорично, това е нещо, което трябва да направи със себе си всяка уважаваща себе си жена.

След обстойно проучване на пазара и технологиите, реших да се доверя на лазерната система Cynosure Elite+ Aesthetic Workstation в Derma Act, която е изградена на база на две клинично доказани дължини на вълната:

  • Александритен лазер с дължина 755 nm, който е подходящ и за по-тънки косми и по-светла кожа и
  • Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm , който е подходящ за тъмни кожи и кожи с неактивен тен (3-4 седмици след излагане на слънце)

 

 

Процедурата е почти безболезнена за мен. Накрайникът, по който протича лазерния импулс е снабден с охлаждаща струя, благодарение на която липсва болка, а усещането е сравнимо с леко убождане. Други предимства, които мога да изтъкна са, че лазерното обезкосмяване не ми отнема много време и не изисква никакъв възстановителен период.

Единствените неща, които трябва да предвидя преди това са две: първото е да не се излагам на слънце преди и след процедурата, а второто, че за самото обезкосмяване е хубаво да осигуря дължина на косъмчетата около 2-3 мм, за да може лазерния импулс да премине по тях до корена и да го унищожи. Принципът на действие е, че човешкият косъм съдържа в своя състав оцветяващ пигмент – меланин. Ако към зона с окосмяване се насочи лазерен лъч с определена дължина, меланинът започва да го поглъща и светлинната енергия се преобразува в топлинна, която разрушава фоликула и косъма. Лазерните лъчи унищожават само съзрелите луковици и не засягат тези, които сега започват да растат. Ето защо цялото нежелано окосмяване не може да се премахне с една процедура, въпреки, че ефектът е видим още след нея. Необходимият брой процедури, когато се третира нежелано окосмяване по тялото са 5 – 6, а по лицето малко повече 6-10, които се провеждат в интервал от 30-40 дни.

За финал ще ви споделя още нещо от личния си опит. В зоните, в които си направих лазерна епилация окосмяването изчезна над 95%, врастналите косъмчета на 100%, а кожата ми е нежна и мекичка като на бебе.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]