Как протича прегледът с Braster - Spring Lady

Spring Lady

Как протича прегледът с Braster

Месец март е най-женският месец от година. Период, който свързваме с пролетта, възраждането на природата, женствеността и красотата. А коя жена е красива? Тази, която е здрава, разбира се! Ние, дамите, които живеем в големите градове имаме доста натоварено ежедневие и е необходимо да  се погрижим за здравето си сами, като намалим стреса, храним се здравословно, спортуваме и си правим редовни, профилактични, медицински прегледи.

Преди време ви разказах за най-съвременният метод за ранна диагностика на рака на гърдата – Braster и ви обещах, че лично ще си направя преглед и ще ви разкажа как протича. Ако сте пропуснали предишния ми пост, можете да го прочетете, като кликнете ТУК.

Отидох на диагностика с Braster в “Света София”, което е бившата Тина Киркова. След като ме посрещнаха в кабинета, медицинските лица бяха изключително любезни и с доста подробности ми обясняха как ще протече прегледът.

Btaster-ът е изключително модерен апарат, за който има създаден специален софтуер, в който се прави профил на всяка пациентка и се въвежда кратка информация за нея. Затова и прегледът ми започна с три въпроса: „Как се казвате“, „Кога сте родена?“ и „Кой размер сутиен носите?“. Медицинското лице, което ме прегледа ми обясни, че размерът на гърдите има значение при определяне на броя снимки, които ще бъдат направени. При някой жени, с по-големи гърди се налага направата на 5 снимки, а в моят случай достатъчни бяха три.

  

След това ме помолиха да се съблека от кръста нагоре и последва 6 минутен период на аклиматизация, през който беше важно температурата на тялото ми да се уеднакви с температурата на околната среда. Не мислете, че по време на тази аклиматизация ми е било скучно, напротив. Медицинското лице ми подаде таблет, свързан с Brastera и през цялото време на екрана му течаха въпроси и интересна информация за женското здраве и превенцията на рака на гърдата. Ето някой от любопитните факти, които ми показа Braster:

Знаете ли, че? 70% от жените, които развиват рак на гърдата, не са включени в рискова група.

Знаете ли, че? Витамин C е едно от най-важните вещества, които укрепват имунитета. Той например подпомага производството на T – клетки, които унищожават раковите клетки.

Знаете ли, че? Ако искате да намалите риска от заболяване от рак, избягвайте високо енергийните храни и подсладени напитки, намалете количеството на солта в храната.

Знаете ли, че? Ранно открития рак на гърдата е лечим до 98.6%. Следователно месечните самостоятелни прегледи и редовни проверки са важни.

  

В моментът, когато тялото ми се аклиматизира започна и същинският преглед. Учудващо за мен при извършването му не изпитах никаква болка. Усещането е на лек натиск, но болка категорично няма. Медицинското лице притисна Braster-a в три позиции, така че да се обхване цялата площ на гърдата. Във всяка от тези позиции, апаратът направи по една снимка. Същите действия се повториха и на другата ми гърда. След това софуерът на Braster-а потвърди, че снимките са направени акуратно и ги изпрати за анализ от изкуствения интелект в Полша.

Важно е да разясня, че когато софтуерът на Braster не засича промяна в температурата на гърдата връща резултата в рамките на 5 минути. Ако обаче засече аномалия в термалното изображение, снимките се анализират от екип от ренгенолози в Полша и становището им се получава в период до 48 часа. След това лекарите на местно ниво преценяват какви допълнителни изследвания са необходими за тази пациентка.

Най-съвременният метод за ранна диагностика на рака на гърдата вече и в България

Основното предимство на Braster е възможността да се откриват злокачествени образувания, които остават невидими за ултразвука. Технологията позволява да бъдат откривани злокачествени изменения в млечната жлеза още в най-ранен стадий на развитие с размер от едва 3 мм, а открит толкова рано, туморът е напълно лечим! Важно е да се отбележи, че системата Braster не регистрира доброкачествени лезии, които не са васкуларизирани или са слабо васкуларизирани, като фиброаденоми с понижена васкуларизация или калцирани фиброаденоми, кисти, дуктална ектазия, липоми и микрокалцификации.

Ето и списък с местата, където можете да отидете и да се прегледате с Braster:

 

МЦ “Майчин дом”, София

ДКЦ 5 “Света Екатерина”, Варна

МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”, Смолян

МЦ Първа АГ “Света София”, София

Национален съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ /НСАГДП/, Пловдив

МЦ “Авицена”, Кърджали

Българска Асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/, София

МЦ “Лора”, София

МЦ “Д-р Г. В. Миркович” ЕООД, Сливен

Медицински Институт на МВР, София

УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович”, Стара Загора

ДКЦ 11, София

Център за грижа за пациенти с онкологични заболявания “Дара Хелп”, София

Детокс център, София, кв. Павлово, ул. „Купените” 10

УМБАЛ Света Марина, Плевен

 

 

Фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД е официален представител на полската компания Braster, разработваща иновативни технологии за термографско изследване за рак на гърдата въз основа на контактната термография и термодермалния ефект.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

6 козметични находки този месец

Как спасявам кожата си от зимата?

Какво иска косата ми?

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]