Най-съвременният метод за ранна диагностика на рак на гърдата вече и в България - Spring Lady

Spring Lady

Най-съвременният метод за ранна диагностика на рак на гърдата вече и в България

В навечерието на 4 февруари, Световният ден за борба с рака, реших като жена, живееща забързан начин на живот да повдигна темата за Рака на гърдата и по-точно неговата превенция. Причината е, че съвсем наскоро се сблъсках с информация за една иновативна технология, която от няколко месеца се използва в клиниките в София и страната и която е изключително успешна при ранно диагностициране на това заболяване.

Знаехте ли, че ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване при нас жените? Освен това той е и на второ място по причиняване на смърт. Заболеваемостта в световен мащаб нараства непрекъснато, а възрастовият диапазон на жените с този проблем става все по-малка. В България броят на диагностицираните жени на възраст между 30 и 35 всяка година се увеличава, а най-младата пациентка с тази диагноза у нас е едва на 14 години… Основната причина, освен наследствената обремененост е и начинът на живот на съвременната жена – използване на хормонални терапии, тютюнопушене, нездравословно хранене, все по-късното раждане, високият стрес при живота в градски условия, заседналия начин на живот, лишен от движение и спорт и много много други.

Според специалистите обаче, ако се диагностицира в много ранна фаза, ракът на гърдата е напълно лечимо заболяване, без да оставя никакви външни белези. Затова е необходимо всички ние, жените, да се отнасяме много отговорно и да си правим профилактични прегледи минимум веднъж в годината. Защото превенцията и ранното диагностициране са ключови при това заболяване. А причината да напиша тази статия е Braster, най-съвременния познат метод за ранна диагностика на рак на гърдата. Той е безболезнен, щадящ и напълно безвреден. При него няма облъчване, което позволява да бъдат правени прегледи няколко пъти в годината. Подходящо е за жени на всяка възраст, с всякакъв размер и структура на гърдите, както и за дами с гръдни импланти.

Изследването е изключително точно и бързо. Основава се на контактната термография, който е метод за функционално изобразяване на даден орган. Един от сигналите за наличие на рак на млечната жлеза може да бъде повишената температура на кожата там. Именно тази промяна улавя Braster.

Специално разработената му матрица, съдържа в себе си тънък слой течно-кристална емулсия. При допиране на устройството до кожата на гърдата, върху матрицата се появява цветно изображение, което представлява разпределението на температурата във вътрешната тъкан. За няколко минути Braster прави около 45 термографски образа, които се изпращат за анализ от изкуствен интелект във фирмата производител в Полша. Резултатите от изследването се получават обратно до няколко минути. Ако има някакви индикации за туморни клетки, пациентката се изпраща за допълнителни изследвания при мамолог.

Основното предимство на Braster е възможността да се откриват злокачествени образувания, които остават невидими за ултразвука. Технологията позволява да бъдат откривани злокчаествени изменения в млечната жлеза още в най-ранен стадий на развитие с размер от едва 3 мм, а открит толкова рано, туморът е напълно лечим!

Важно е да се отбележи, че Braster е предназначен за изследване на гърдите, в допълнение на ехографско и мамографско изследване.

Цената на прегледа е около 60 лева, а аз вече го тествах и в този ЛИНК разказвам личните си впечатления.

   

 

Ето и списък с местата, където можете да отидете и да се прегледате с Braster:

 1. МЦ “Майчин дом”, София
 2. ДКЦ 5 “Света Екатерина”, Варна
 3. МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”, Смолян
 4. МЦ Първа АГ “Света София”, София
 5. Национален съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ /НСАГДП/, Пловдив
 6. МЦ “Авицена”, Кърджали
 7. Българска Асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/, София
 8. МЦ “Лора”, София
 9. МЦ “Д-р Г. В. Миркович” ЕООД, Сливен
 10. Медицински Институт на МВР, София
 11. УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович”, Стара Загора
 12. ДКЦ 11, София
 13. Център за грижа за пациенти с онкологични заболявания “Дара Хелп”, София
 14. Детокс център, София, кв. Павлово, ул. „Купените” 10
 15. УМБАЛ Света Марина, Плевен

 

Фирма „Интер Бизнес 91“ ЕООД е официален представител на полската компания Braster, разработваща иновативни технологии за термографско изследване за рак на гърдата въз основа на контактната термография и термодермалния ефект.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Какво правя, когато искам да вляза във форма

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Beauty откритие – новата грим серия на Filorga

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]