Как спасявам кожата си от зимата - Spring Lady

Spring Lady

Как спасявам кожата си от зимата

Нивото на влажност на въздуха през зимата е ниско, което често води до сухота и лющене на кожата. За да избегнем тези негативни последствия от студовете е необходимо да променим грижите, които полагаме за нея през тези месеци. Ето какво правя аз:

Хранене

През зимата много хора променят начина си на хранене, като заменят пресните плодове и зеленчуци с по-тежки и богати на сол храни, като сушени колбаси и сирена. Аз се стремя да не допускам подобна грешка, защото солените ястия дехидратират организма, което е и основната предпоставка кожата ми да не изглежда добре. Затова консумирам много храни, богати на фибри, сезонни цитрусови плодове и продукти, богати на Омега 3 мазнини, като яйца, авокадо, риба, моркси дарове, домашни яйца. Освен това приемам и добавки за хубава кожа – колаген и хиалурон на капсули, повече, за които можете да прочетете в тези две статии:

Защо е хубаво да приемаме колаген?

Моите ритуали в борната с белезите на умората

Предпазвам лицето си

Ако другите части на тялото ми са покрити, то лицето ми е изложено на големия студ. За да го защитя от измръзване, когато съм навън го завивам с шал. Така предпазвам кожата си от изсушаване и лющене.

Козметиката

В този период на годината забравям за летните си кремове, които съдържат голям процент вода, защото ниските температури могат да предизвикат замръзването й, а от там и лющене и лошо състояние на кожата. Започвам употреба на продукти, които са по-богати на съставки и по-мазни, за да доставя необходимите вещества на кожата си. Също така в нощната си грижа, добавям употребата на серум, преди крема, за да може кожата ми да се подхрани качествено по време на сън.

Устните

Моите устни са склонни към изсушаване и напукване през зимата. Дори си спомням, че когато бях по-малка и не знаех какво да правя, ми се образуваха ранички от дехидратация и измръзване. Решението на този проблем го открих преди няколко години сама, като вечер, непосредствено преди заспиване започнах да нанасям много дебел слой балсам за устни. Ако и вие страдате от същият дискомфорт с устните като мен, ви препоръчвам горещо да се вслушате в съвета ми, защото откакто открих този метод, забравих какво означава напукване и болка. Ключовият момент тук е дебелият слой. Затова предпочитам продукти, които се предлагат в кутийка, а не под формата на стик, за да мога да загреба с пръст доволно количество от него, което да нанеса на устните.

Надявам се съветите и опита ми да са ви били от полза и да имате красива кожа през цялата ужасна зима 😀  Целувки.

Под елхата: Моят Коледен шопинг списък

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Какво иска косата ми?

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моят уикенд градски маршрут

Поверително от сака ми за тренировки

5 неща, които си купих през изминалата седмица

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]