Самолетен билет до Доха ви носи 2 безплатни нощувки - Spring Lady

Spring Lady

Самолетен билет до Доха ви носи 2 безплатни нощувки

Qatar Airways кани всички желаещи да се докоснат до нещо различно на кратко или по-дълго пътешествие до Доха. Националният превозвач стратира инициативата „Опознайте Катар“ с две наистина впечатляващи предложения. Но най-напред – защо Доха, която спечели сърцето ми завинаги и защо сега? Отговорът – защото Доха е един от най-динамично развиващите се мегаполиси в света. Световното първенство по футбол 2022 г. е причината в него да бъдат издигани все повече хотели на световно известни вериги, заведения и нови пътища, мега търговски центрове, но това далеч не е всичко.

Визията на Катар за развитието на столицата е да израства съчетавайки съхранения традиционен дух с най-модерните съвременни тенденции в архитектурата и дизайна. Идеята е проектите да бъдат уникални, създадени с мисъл за нещо силно вплело лукса на съвремието с традициите и важните за местното население символи.

Резултатът впечатлява – ще видите изумителна архитектура, в чиято основа е вградено наследството на Катар, но с новаторски съвременни форми, разкошен дизайн и най-авангардни технологии.

Да вземем за пример емблематичния Музей на ислямското изкуство. Той е издигнат на създаден специално за него остров в близост до пристанището за традиционните лодки доу. Косо разположените му прозорци наподобяват пронизващ женски поглед иззад традиционната бурка. Музеят е създаден от носителя на наградите „Прицкер“ (еквивалент на „Оскар“ за архитектурата) великия визионер И. М. Пей. Години след като се е оттеглил от активна професионална дейност, 91годишният по онова време творец се мести да живее в Катар, обикаля и други държави, за да усети духа на региона и да създаде забележително архитектурно произведение. Стилът му е повлиян от древната ислямска архитектура, с модерен и силно геометричен привкус. Варовиковата облицовка в сметанов цвят улавя всяка промяна на светлината и сенките през всеки от 24-те часа на денонощието. Незабравима е панорамната гледка към залива от 45 метровата пететажна витрина на северната страна на музея.

Музеят на Ислямското изкуство

Едно от новите допълнения към културната визия на Доха е Националната библиотека на Катар. Драматичната ъглообразна сграда, творение на холандската компания ОМА, бе официално открита през април. Акцентът е 138-метрова зала с мраморни библиотеки, побрали до момента над един милион съчинения. Националната библиотека на Катар е част от студентски град, в който са съсредоточени сателитни кампуси и лаборатории на водещи университети и институти от цял свят – нещо като обособен район на образовянието, където всяко нещо е създадено с мисъл към учащия, преподавателя и процеса на придобиване на знания и умения – една от най-важните за Катар посоки, в които държавата влага много средства и усилия за развитие.

Перлата

Най-новата перла в архитектурната корона на Доха е Националният музей на Катар – проект на световноизвестния френски архитект Жан Нувел. Официалното му откриване предстои през 2019 година, но си заслужава да бъде видян, макар само отвън. Неповторимият дизайн, състоящ се от взаимносвързани дискове, е вдъхновен от идеята за пустинната роза (символ на отношенията между местните, безкрайните пясъци и морето). Подобно на голяма част от архитектурата на Доха, Националният музей на Катар е и исторически паметник, символизиращ гордостта и историята на страната в хармонично съчетание с разнообразието на космополитното присъствие и визия за бъдещето.

Освен тези три архитектурни диаманта, непременно включете в програмата си за катарската столица типичния арабски пазар Сук Уакиф, в който има специална част за продажба на соколи, културното средище Катара, островът Перлата, най-новия мега-мол, открит преди дни и други.

Сега е най-подходящият момент да планирате пътуване до столицата на Катар. Ако разполагате с малко време, или изобщо не сте планирали отпуск за следващите няколко месеца, грабнете предложението на Discover Qatar! Купувайки си билет икономична класа до Доха, можете да се възползвате от две безплатни нощувки в един от най-елегантните хотели – The Ritz-Carlton Doha. За билет бизнес класа, безплатните нощувки са три.

Ексклузивното предложение е валидно за закупени до 2 декември билети до Доха на qatarairways.com за пътуване до 31 март 2019 г.

Другият изключително изгоден вариант е подходящ за престой от мимимум 5 дни и пътуване след 16 януари 2019 г. Билет София-Доха-София ще Ви струва само 350 EUR (двете оферти не могат да бъдат комбинирани и за тях важат различни условия). Прочетете повече тук.

Посетете официалната страница на Qatar Airways qatarairways.com, вече и на български език, за да се вдъхновите за ново пътешествие, да прочетете за новите дестинации и нови продукти на националния превозвач на Катар, и да резервирате следващото си незабравимо пътуване.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

Патая, градът към който няма как да останеш безраличен

Travel goals: При жените жирафи

Travel goals: Доха, която спечели сърцето ми

10+1 любопитни факта за Световно по футбол в Катар през 2022 г.

Travel goals: Сребърният храм

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]