ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА, КОЯТО ВИНАГИ ВЗЕМАМ С МЕН НА ПЪТ - Spring Lady

Spring Lady

ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА, КОЯТО ВИНАГИ ВЗЕМАМ С МЕН НА ПЪТ

Когато пътувам искам да се насладя на свободното си време, без да прекарвам дните си в тоалетната или лежейки в леглото. За съжаление и на нас ни се е случвало да „прихванем“ някой местен вирус, който да ни развали преживяването. Доста от дестинациите извън Европа крият подобен риск, тъй като нашата имунна система не е изградила защитни сили срещу вирусите и бактериите, виреещи там. Спомням си един случай в Египет, когато още в началото на пътуването се разболях от много неприятен стомашен вирус. За щастие при мен премина леко, само за ден, но имаше хора от групата ни, които бяха извън строя по 4-5 дни.

Повечето от тези проблеми са причинени от бактериална инфекция, породена от приемане на замърсени храни, вода или други течности. Рискът варира в зависимост от региона, в който отиваме. Колкото по-тропически и по-малко развит е регионът, толкова по-голям е рискът от такива инфекции. Но не винаги това е проблемът. Понякога самото пътуване в чужбина може да повлияе на естествените защитни механизми на организма, особено на полезните бактерии в чревната микрофлора. Тези защитни микроби действат като бариера, предотвратявайки колонизацията на вредни микроорганизми в червата. Умората, полетът към друга часова зона, както и непознатата храна могат да нарушат баланса на микрофлората и да се получи диария или пък супер неприятен запек, подут корем и газове, които също сериозно да нарушат щастието от ваканцията.

Затова когато пътуваме (до държави извън Европа), избягваме консумацията на сурово или недостатъчно топлинно обработено месо и морски дарове, както и сурови, небелени плодове и зеленчуци. Приемаме храна, която се приготвя и сервира топла. Хапваме сурови плодове и зеленчуци, измити с чиста вода или обелени, а напитките само във фабрично запечатани контейнери. Ледът в повечето случаи е направен с нечиста вода, така че е най-добре да се избягва. Разбира се има и места, където се приготвя със специални машини и този риск е изключен, но трябва изрично да попитате.

Освен това винаги взимаме мерки за засилване на имунитета преди и по време на самото пътуване. Приемаме 2 вида пробиотици, които да ни предпазят от тези микроорганизми.

Първият е ето този вариант Bactojoy на Bulgarbiotic. Той е в много удобна опаковка и форма, нося си го в ръчния багаж и дори си „хапвам“ по една таблетка докато чакам на летището или в самия самолет. Таблетките са за смучене и са с впечатляващо приятен вкус. Осигуряват имунитет срещу гъбички, вируси и бактерии в самата устна кухина и действат в целия храносмилателен тракт, като добрите бактерии в тях предпазват от разболяване. Подходящи са и за деца, така че, ако сте фенове на семейните почивки по нашето черноморие ми се струват изключително подходящи.

Вторият е комбинация от пребиотик и пробитотик и е разработен специално, за да се бори с подутия корем и газовете. Това е Gastro Balance на Bactojoy. Продуктът може да се консумира по всяко време, не само, когато се пътува, ако са налице подобни проблеми. Съдържа 50 млрд, пробиотични бактерии от 4 щама + коластра и пчелно млечице. Подобрява храносмилането и освобождава стомаха от излишните газове и подуването на корема. Решава проблемите със запек, нередовно прочистване на дебелото черво и газове, които могат значително да се обострят по време на пътуване. Засилва метаболизма и съвсем логично има отслабващ ефект. Подобрява и защитните сили на организма, предвид факта, че 90% от имунитета ни се определя от състоянието на дебелото черво. Най-хубавото е, че Gastro Balance е подходящ и препоръчителен за прием както от жени и мъже, така и от подрастващи в пубертета.

Последвайте съветите ми, когато пътувате или пък просто искате да почувствате лекота в стомаха и червата си и съм сигурна, че няма да съжалявате.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ЙОРДАНИЯ, ВЕЛИКОЛЕПНАТА

ПОРТУГАЛИЯ, КАК ДА НЕ Я ОБИКНЕШ?

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

САРДИНИЯ, ЛУКС И ДОСТЪПНОСТ НА ЕДНО МЯСТО

МАГИЧНАТА САХАРА

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОРФУ ТОВА ЛЯТО

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]