Как се живее без портфейл - Spring Lady

Spring Lady

Как се живее без портфейл

Преди около 10 години се освободих от товара да нося портмоне със себе си. Причината бяха мъчителни болки в гърба, които се изостряха допълнително от тежестта на дамската ми чанта. Трябваше ми нещо доста по-леко, за да подобря състоянието си. Тогава реших да изхвърля всичките си големи чанти, в които, знаете се побират 100 неща, повечето от които абсолютно ненужни и да ги заменя с компактни мини варианти, в които да нося само най-необходимото. Ключове, документи за мен и колата, телефон и няколко карти са напълно достатъчни в днешния дигитализиран и забързан начин на живот. Осъзнах, че вече нямам нужда от портфейл, а в момента цялата ми чанта тежи колкото един портфейл. Това е голямо облекчение, хора!

Аз като цяло предпочитам да плащам навсякъде с карта или дигитално, защото не се чувствам спокойна и не обичам да имам голямо количество пари в брой в мен. Винаги нося малко кеш, но малко, за всеки случай, ако ми потрябва. По онова време, преди 10-тина години, вече се бях сдобила с няколко дебитни и една кредитна карта, което обезмисли още повече носенето на портфейл, а това ми подейства много освобождаващо. Истината е, че да си привързан към кеша, не е хубаво нещо. А сред ползите, които аз открих, освен удобството, е и волното чувство на освободеност, на избор, на сигурност. Според мен безконтактните и дигиталните плащания са откритията на века!

Изключително силно усещам тези ползи и когато пътувам в чужбина, където особено след пандемията тенденцията към безопасните, безконтактни разплащания осезаемо се е засилила. Когато пътешествам из някоя дестинация обичам да посещавам автентични места, където често никой не говори английски и ми харесва, че навсякъде мога да се разплащам с карта дори за минимални суми. Така си спестявам доста неудобни ръкомахания и неточности със сметки при плащания в брой. В Италия дори амбулантните търговци по пътя са готови да приемат плащане с карта.

Аз използвам Debit Mastercard Platinum от Fibank, тъй като освен традиционните улеснения, които дава почти всяка дебитна карта, тя осигурява и доста атрактивни привилегии за пътуващите хора като мен. Така например Debit Mastercard Platinum предоставя достъп до над 1200 летищни салона из целия свят само посредством представянето й на входа на салона, както и безплатен достъп до бизнес салоните „Плиска“ и „Преслав“ на летище София и “Jet Lounge” и “Sky Lounge” на летище Виена. Картата има и функцията Fast Track, която осигурява приоритетно преминаване през проверките на Терминал 2 на Летище София, а притежателят й получава безплатна застраховка „Пътуване в чужбина“ от Generali с високо покритие.

Друго предимство е, че си спестявам затормозяващото чакане в супермаркета и на касите за битови сметки. Забелязала съм, че винаги, когато бързам, пред мен на опашката ще се появи един от онези хора, които правят двойно плащане. Първо заплащат част от покупките си с ваучери, а след това остатъка в брой или с карта. Затова съм супер доволна от появата на бързите каси, които са на самообслуване в големите вериги. Там пазаруването винаги е бързо и никога няма опашки, но заплащането може да се извърши само с карта или дигателен портфейл. Що се отнася до битовите сметки и други разплащания, при тях също си спестявам чакането, защото ги плащам през мобилното приложение MyFibank. При него няма никакво сравнение с чакането на гише, попълването на бланки и подобни изнервящи действия. Опитайте, сигурна съм, че ще останете доволни!

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ПРИКАЗНОТО АЛБЕРОБЕЛО

ЛЕЧЕ, БАРОКОВОТО СЪКРОВИЩЕ НА ИТАЛИЯ

КОЛАГЕНЪТ ЗА СТАВИ Е РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ ЗА КРАСОТА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]