Стартира конкурса “Коледа в писмо 2018: Силата на желанието" - Spring Lady

Spring Lady

Стартира конкурса “Коледа в писмо 2018: Силата на желанието“

Блогърката Мила Боги и Димитър Тодоранов търсят и искат да предадат нататък вдъхновяващи истории за силата на желанието. Инициативата „Коледа в писмо“ се организира за втора поредна година, обявиха на специална среща с медиите организаторите на конкурса.

„Инициативата се разви като естествено продължение на играта с писма в Италия. Организирах конкурс за писма до непознати с идеалната цел да възродим изкуството да си пишем с истински думи, дълбоки и проникновени. Такива, които остават завинаги. “Коледа в писмо” беше предизвикателство към хората да застанат в позицията на муза и да вдъхновят случайния минувач, намерил писмото да продължи напред с усмивка. Конкурсът беше страхотен успех, не очаквах.. Първоначално мислех, че само приятели и познати ще участват, но получих цели 130 писма от цяла България, и от чужбина. Всичките бяха толкова емоционални и мили“, сподели относно инициативата Мила Боги.

„Хареса ми идеята на Мила Боги и осъзнах, че можем да допълним нашето портфолио от събития и фестивали, които правим с Hacienda, а до момента не бяхме реализирали нещо свързно с писане. Решихме, че нашата платформа ще помогне идеята на конкурса да достигне до повече хора. Добавихме и идеята за кратък разказ, която ще е чудесно да се разпространи в социалните мрежи, тъй като знаем, че дългите писма не се четат докрай. Вече имаме получени над 50 писма. Надяваме се това да е началото на един по-мащабен конкурс, който ще се случва всяка година “, заяви на срещата с медиите продуцентът Димитър Тодоранов.

Писмата ще се събират до 6 декември, а сред имената, които ще оценяват историите се открояват тези на актрисата Татяна Лолова, джаз дивата Белослава, писателката Мария Лалева, поетесата Белослава Димитрова, художникът Стефан Божков, журналистът и продуцент Георги Тошев и други. Актьорът Стефан Данаилов също ще бъде поканен да се включи като журиращ в инициативата.

Тази година ще бъдат тиражирани 1000 от най-добрите писма от инициативата “Коледа в писмо” из София и цяла България.  По две от наградените писма ще бъдат направени и рисунки от младата и талантлива художничка Ива Димитрова. След края на надпреварата ще има и изложба с писмата, които са победители в конкурса.

Категориите са:

– Детско писмо (участници до 14год.възраст)

– Най-вдъхновяващо/страстно писмо (участници от 14год. до 65год.)

– Най-мъдро писмо(участници до 65 год.)

Писмото трябва да се изпрати по два начина. Първо като се сканира и го изпратете по мейл. След това изпратете писмото до пощенската кутия на „Коледа в писмо“ (важно е да се стигне до кутията, може да се ползват пощенски услуги, куриер или да се донесе лично).

Сканираното копие (в PDF) изпратете до meantime.live@gmail.com. Можете да изпратите повече от едно писмо в различни категории.

Оригиналните писма се изпращат или оставете сами на адрес гр. София 1142 бул. „Васил Левски“ 15-17 за Пощенската Кутия на „Междувремие“

Финалното събитие/награждаване ще се проведе на 15 декември от 16:00ч. в новото пространство за култура КНИГАТА, което се намира на ул.“Г.С.Раковски“ №193.

 

Още за събитието може да научите тук.

 

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Какво променям в грижите за кожата си през есента?

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Girls can do anything – най-новото ароматно послание на Zadig&Voltaire

Иконичният L’interdit на Givenchy се завръща тази есен

Находка на деня: JOY by Dior

5 неща, които си купих през изминалата седмица

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]