Обезщетение за закъснял полет - Spring Lady

Spring Lady

Обезщетение за закъснял полет

В този пост ще ви споделя личния си опит и как получих обезщетение за закъснелия си полет. Правя го с цел да помогна на някого от вас, който е в подобна ситуация или предстои да попадне в нея, не с цел реклама или антиреклама.

И друг път ми се е случвало мой полет да закъснее. Веднъж в София имаше мъгла и не можахме да излетим от Рим в продължение на 7 часа, друг път изригна вулкана Етна и чакахме няколко часа, за да можем да излетим от Сицилия. В подобни случаи, когато закъснението не зависи от авиокомпанията (метеорологични условия, стачки, извънредни ситуации и т.н.) обезщетение не се дължи. Във всички останали обаче, когато закъснението е над 3 часа, авиокомпанията е длъжна да изплати обезщетение. Размерът му зависи от часовете закъснение и километрите на полета, а компанията го изплаща само, когато си го поискаш, а не автоматично. Т.е. хубаво е да сме информирани.

Нашият полет беше през октомври до Бари с една от нискобюджетните компании, които оперират в БГ. Умишлено не назовавам коя, тъй като доста пъти сме пътували с тях и не сме имали проблеми до момента. Обявиха, че полетът ще излети с 3 часа и 30 минути закъснение в самия му ден, а в последствие излетя с цели 4 часа и 30 минути по-късно, изцяло по тяхна вина. Съответно от авиокомпанията ни раздадоха листове, в които беше посочено при подобно закъснение какво ни дължат и за над 3 часа имахме право на безплатен кроасан и вода :D. Според компанията парично обезщетение се дължи само, когато закъснението е над 5 часа. Това не е така, защото всяка авиокомпания дължи обезщетение за над 3 часа закъснение и ние имаме право на него!

Наясно съм, че комуникацията с нискобюджетните авиокомпании е изключително трудна, а когато става въпрос за парично обезщетение направо липсва, затова потърсих алтернативен начин да го изискам. Полагаха ни се по 250 евро на човек, т.е. 500 евро за 2-ма пътника. Така съвсем случайно през една травъл група във ФБ открих АероИск, фирма, специализирана в искове към авиокомпании, която прави всичко необходимо вместо нас. А възнаграждението им е % от стойността на обезщетението и то само ако се получи. В противен случай не им се дължи нищо. Прочетох много и само хубави отзиви за тях, затова им се доверих и ето че след 3 месеца получихме нашите обезщетения. Препоръчвам ви ги с две ръце, а вас съветвам да запазите този пост в случай, че имате нужда от такава помощ.


Имате ли подобен опит със закъснели полети? Ще се радвам да го споделите. Такива мнения винаги са полезни.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ДЖЕРБА – КРАСИВИЯТ ОСТРОВ НА ТУНИС

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОРФУ ТОВА ЛЯТО?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКАТА БИБЛИОТЕКА

КАК СЕ ЖИВЕЕ БЕЗ ПОРТФЕЙЛ

10 НЕЩА, КОИТО НАПРАВИХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 2021-ВА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]