Моята beauty находка за презареждане на кожата през есента - Spring Lady

Spring Lady

Моята beauty находка за презареждане на кожата през есента

Имах едно наистина прекрасно лято, изпълнено с пътувания, слънце и кристални морски води. Сега обаче след като се върнах към нормалния си ритъм на живот и тенът започна да се отмива, забелязвам щетите, които слънцето е нанесло на кожата ми – малки петънца, лунички, леко разширени пори, фини линии. Истината е, че есента винаги ми напомня колко съм пренебрегвала кожата си през изминалите месеци. Точно това е и периодът, в който започвам по-усилено да се боря с тези несъвършенства. Не че през лятото пренебрегвам грижите, напротив, хидратирам кожата си, слагам слънцезащитен крем, подхранвам я, но през есента грижите ми са доста по-качествени. Ето защо ми трябваше нещо наистина специално, защото обикновеният хидратиращ крем в случая ми е крайно недостатъчен. Нещо, което да съживи кожата ми, да поизбели пигментните петънца и да озари тена ми, при това да го направи бързо и дългосрочно.

Открих решението в Douglas и Beauty Zone в лицето на японските лист маски MITOMO, които са истинска находка за мен не само през този сезон, а по принцип. Богатството на природата в Япония дава възможност за създаването на прочутите им естествени масла и дълбоко хидратиращи продукти, от които кожата ми буквално се преражда. Ефектът е мигновен и е сравним само с този, който една скъпа процедура в козметичен салон може да даде на кожата ми. Само че аз постигам това у дома и то само за 30 минути.

Философията на MITOMO, както всички козметични марки от Изтока е водена от една висша ценност – здравето, и по-точно здравето на нашата кожа. Славата им идва от използването на натурални, чисти съставки, липса на токсични вещества, парабени и агресивни химикали, които са перфектно балансирани със съвременни активни съставки като хиалуронова киселина, колаген и коензим Q10. Независимо дали искам да изсветля тена си, да „уморя“ онези пъпчици, които отново са избили в най-неподходящия момент преди важна среща или просто да изглеждам свежа и наспана. Тези лист маски дават на кожата ми всичко, от което тя има нужда и ми го дават моментално. Ето защо, след като вече ви разказах за UKIYO–E, дойде време да ви споделя повече за URURU, която е най-новата и най-съвременна серия лист маски на MITOMO.

Успокояваща маска за лице с екстракт от чаено дърво

Тази маска е наистина вълшебна. Ползвах я в момент, когато имах няколко възпалени пъпчици по лицето и с изненада установих, че след като я махнах, тези същите досадни пъпчици бяха намалили обема си, а от червенината им нямаше и помен.  Тайната е в маслото от чаено дърво, което е известно с локалното си антисептично и противогъбично действие и ползите при лечение на кожни инфекции, акне, обриви, изгаряния и много други. Маската има успокояващ ефект, намалява кожните възпаления и има антибиотични свойства.

Хидратираща маска за лице с екстракт от Саке

Според традиционната японска медицина, ежедневната консумация на Саке, по 10-15 грама няколко пъти дневно, „Затопля тялото вътрешно, като едновременно с това засилва кръвообращението“. Външните приложения на тази напитка обаче имат много по-изразен ефект върху кожата. Японците добавят една – две чашки Саке във водата във ваната. Това я прави не само много успокояваща, но и въздействаща невероятно благотворно на кожата на цялото тяло. Заради уникалния си състав, Сакето се използва в маски, кремове и лосиони още от най-дълбока древност. То е изключително богато на аминокиселини, които подхранват най-горния слой на кожата. Освен това в тази напитка се съдържа съединението арбутин и свободна линолова киселина, които имат избелващ и регулиращ нивото на меланин ефект.

Друг любопитен факт е, че в процеса на производство на Сакето се използва специален вид благородна плесен наречена Киджи. При ферментацията на оризовите зърна, тази плесен отделя една много особена киселина, която се запазва в готовото Саке. Тази киселина потиска синтеза на тирозиназата, която е основен фактор в производството на меланин. Освен избелващ ефект, тази киселина предотвратява натрупването на глекозиращи вещества, което води до втвърдяването на колагена и води до появата на бръчки.

Озаряваща маска за лице с екстракт от Японска камелия

Маслото от камелия е богато на олеинова киселина и витамини А, В, D и Е, и има силно изразен овлажняващ и подхранващ кожата ефект благодарение на Омега 3, 6 и 9, които се съдържат в него. То има повече естествени антиоксиданти от почти всяко друго растително масло. Тази маска намалява дразненето, подобрява текстурата на кожата, избистря тена, помага за синтеза на колаген, бори се с вредата от слънчевите лъчи, поддържа чистотата на порите.

Възстановяваща маска за лице с екстракт от соеви зърна

Екстрактът от соеви зърна съдържа антиоксидантни съединения, известни като изофлавони, които са активни избелващи вещества и играят важна роля за намаляване следите от стареене на кожата. Те намаляват вредите от околната среда, намаляват дразненето, подобряват текстурата на кожата, съдействат за увеличаване синтеза на колаген и се борят с вредите от слънцето. Лецитинът, който изобилства в соята, хидратира и възстановява повърхността й, поради съдържанието на мастни киселини.

Подхранваща маска за лице с екстракт от оризов квас

Тя успокоява и подхранва в дълбочина сухата и чувствителна кожа. Оризовият квас е широко използван в Япония като естествена суровина за козметиката. Той съдържа голям брой натурални подхранващи съставки като оризов протеин, SOD, бета глюкан и витамини от група В и др. Има антиоксидантни свойства, осигурява естествена UV защита, има висока съвместимост с кожата и нежно третира сухата и чувствителна кожа.

Избелваща маска за лице с екстракт от японски зелен чай Матча

Матча има доказан ефект върху избелването на кожата благодарение на различните органични вещества, които имат и мощно антибиотично действие. Съдържа витамини А и С, катехини, калций, протеини, желязо и калий. Освен свойството да пречистват организма отвътре, те също почистват и изглаждат кожата, като елиминират всякакви петна или обриви. Чаените полифеноли в зеления чай са отлично средство за отстраняване на свободни радикали и намаляне на пигментацията.

Изтокът се кълне в хидратацията и всяка лист маска на MITOMO набляга на овлажняваща кожата формула. Те са перфектният ми съюзник в битката с множеството външни дразнители, агресивно слънце и свободни радикали. Редуцират появата на бръчки и подобряват вече появилите се такива, интензивно обновяват плътността и здравината на кожата, изравнявайки нееднаквите пигментации. И не на последно място имат много приятен и нежен аромат. Използвам ги по веднъж или 2 пъти седмично и ако вече сте любопитни къде можете да ги откриете – ексклузивно в Douglas, Beauty Zone и на www.douglas.bg

Последвайте ме и в INSTAGRAM:

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]